Site icon NewsIT

Μεγάλο πλήγμα για το Kinahan Καρτέλ η σύλληψη Βρετανού βαρόνου ναρκωτικών που χρωστάει στο διαβόητο καρτέλ 20 εκατομμύρια ευρώ

11.08.2022 | 19:00
Μεγάλο πλήγμα για το Kinahan Καρτέλ η σύλληψη Βρετανού βαρόνου ναρκωτικών που χρωστάει στο διαβόητο καρτέλ 20 εκατομμύρια ευρώ

Ο Louis James Edwards χρωστάει 20 εκατομμύρια ευρώ στην οργάνωση Kinahan, η οποία του προμήθευε την κοκαΐνη που πουλούσε.

Ένας Βρετανός ναρκέμπορας που συνελήφθη τον Ιούνιο στην Ισπανία δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει στον Ιρλανδό αρχιμαφιόζο Daniel Kinahan.

Ο ύποπτος βαρόνος ναρκωτικών Louis James Edwards, 44 ετών, ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους απατεώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν την σύλληψή του σε ξενοδοχείο στο Μπενιδόρμ της Ισπανίας.

Ο ναρκέμπορας James Edwards συνελήφθη σε ξενοδοχείο του Μπενιδόρμ στις 21 Ιουνίου.

Υπό κράτηση και με τα περιουσιακά του στοιχεία να ερευνώνται, ο Edwards δεν έχει πλέον κανέναν τρόπο να πληρώσει τα χρήματα που οφείλει στους Kinahans – κάτι που αποτελεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα για το καρτέλ το οποίο προσπαθεί να αποπληρώσει τα χρέη του.

Η σύλληψη του Edwards προέκυψε από τα στοιχεία που συνεχώς δίνουν πληροφοριοδότες στις αρχές για τον Christy Kinahan Snr και τους γιους του, Christopher Jnr και Daniel, και τις επιχειρηματικές τους σχέσεις.

Η ισπανική αστυνομία δήλωσε ότι η έρευνα για τον Edwards ξεκίνησε αρχικά στην Κόστα ντελ Σολ και κατέληξε στο Αλικάντε στην ανατολική ακτή της Ισπανίας.

Συνεργαζόμενοι με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, αξιωματικοί της Ισπανικής αστυνομίας συνέλαβαν τον Edwards ενώ ακολουθούσαν έναν συγγενή του που είχε πάει να επισκεφθεί την περιοχή και ο οποίος τους οδήγησε στο ξενοδοχείο όπου συνελήφθη ο ναρκέμπορας.

Ενώ το καρτέλ Kinahan θα μπορούσε στο παρελθόν να αντιμετωπίσει μια διαγραφή χρέους 20 εκατ. ευρώ, πλέον αδυνατεί να αντέξει οικονομικά την απώλεια τόσο μεγάλων χρηματικών ποσών.

Μια σειρά από επιδρομές σε εγκαταστάσεις και γνωστούς συνεργάτες του καρτέλ έχουν οδηγήσει σε κατασχέσεις ναρκωτικών και χρημάτων στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μια αργή και σταθερή διαδικασία  που στοχεύει στην οικονομική κατάρρευση του καρτέλ.

Οι Kinahans πιστεύουν ότι στην οργάνωσή τους έχει διεισδύσει μυστικός πράκτορας ή τελωνειακός κατάσκοπος που τροφοδοτεί με πληροφορίες μια τεράστια έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης Kinahan αποτελεί το βασικό σχέδιο για την εξάρθρωση άλλων καρτέλ πολλά από τα οποία επιβιώνουν παρά τη σύλληψη του ηγέτη τους.

Οι αρχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης μαζί με τους διεθνείς εταίρους τους σχεδιάζουν χρόνια το τέλος των Kinahans και έχουν απλώσει βαθιά τα πλοκάμια τους σε ολόκληρη την εταιρική δομή του καρτέλ.

Όμως, στο Ντουμπάι η αστυνομία δεν έχει ακόμη κινηθεί εναντίον των Kinahans και των συνεργατών τους.

Κάποιες πηγές του υποκόσμου αναφέρουν ότι ο Daniel Kinahan έχει ήδη φύγει από τα Εμιράτα και τώρα βρίσκεται στο Ομάν.

Ωστόσο, άλλοι ισχυρίζονται ότι ο ίδιος, ο πατέρας και ο αδελφός του παραμένουν στα Εμιράτα ελπίζοντας πως θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το ασφαλές καταφύγιο στο οποίο έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια.

Τέλος, ορισμένες αναφορές από το Ντουμπάι υποστηρίζουν ότι ο Daniel Kinahan φαίνεται όλο και πιο στρεσαρισμένος και με λιγότερα μαλλιά.

Πηγή: Sunday World

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version