Δευτέρα, 21 Οκτ.
19oC Αθήνα

Μεγαλώνει η διαφορά Συντηρητικών και Εργατικών

Οι Εργατικοί του Γκόρτον Μπράουν δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν στις εκλογές. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι Εργατικοί του Γκόρτον Μπράουν δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν στις εκλογές. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Το Συντηρητικό κόμμα αύξησε το προβάδισμά του έναντι του κυβερνώντος Εργατικού κόμματος στις εννέα εκατοστιαίες μονάδες

 

Όμως δεν εξασφαλίζει ακόμα απόλυτη πλειοψηφία, εν όψει των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στη Βρετανία τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη.
 
Η δημοσκόπηση της YouGov, που δημοσιεύει η ταμπλόιντ εφημερίδα Sun, τοποθετεί τους Τόρις στο 39%, τους Εργατικούς στο 30% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στο 18%. Η διαφορά εννέα μονάδων είναι αυξημένη κατά δύο μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov, πριν δύο εβδομάδες.
 
Πάντως η Σαν αναφέρει ότι ποσοστό που συγκεντρώνει το Συντηρητικό κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον σημαίνει ότι δεν θα αποσπάσει, για δύο έδρες, απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή των κοινοτήτων.
 
Οικονομικοί παράγοντες και επενδυτές αντιμετωπίζουν με αυξανόμενη ανησυχία το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μια αδύναμη κυβέρνηση εν μέσω οικονομικής κρίσης. Το χρέος αναμένεται να φθάσει τα 178 εκατομμύρια λίρες στερλίνες εφέτος, ποσό που ξεπερνά τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν στους τομείς της άμυνας, της παιδείας και της υγείας μαζί.
 
Οι “αγορές” εκφράζουν φόβους ότι μια κυβέρνηση χωρίς απόλυτη πλειοψηφία δε θα μπορέσει να περάσει “κρίσιμες” αποφάσεις για περιστολή των δημοσίων δαπανών,

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε