Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Μέι σε Τουσκ: Να είναι ομαλή η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Βρετανία και η ΕΕ πρέπει να συνεργαστούν για να επιτύχουν μια ομαλή διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και να οικοδομήσουν μια νέα ισχυρή σχέση, δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε ότι η πρώτη αυτή συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες από τότε που η Μέι έγινε πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit, διεξήχθη σε φιλικό κλίμα. Η εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η Μέι πιστεύει πως η ΕΕ κατανοεί την ανάγκη της να πάρει χρόνο για να υιοθετήσει μια διαπραγματευτική στάση προτού ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.
“Τα κύρια σημεία τα οποία επισήμανε η πρωθυπουργός ήταν η συνεργασία ώστε να υπάρξει μια ομαλή διαδικασία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ότι γι’ αυτό παίρνουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε για τις διαπραγματεύσεις”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Μέι στους δημοσιογράφους.
Η Μέι είπε επίσης στον Τουσκ ότι η Βρετανία θα είναι ένας “ισχυρός παίκτης” για όσο παραμείνει στην ΕΕ και ότι θα συνεχίσει να τηρεί αυστηρή στάση όσον αφορά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για τη δράση της στη γειτονική Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε