Κόσμος

Μεξικό: Εννιά πτώματα στο κέντρο της πόλης Φρεσνίγιο μίας από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα

Εννιά πτώματα βρέθηκαν από τις αρχές του Μεξικού στην «καρδιά» της πόλης Φρεσνίγιο. Πρόκειται για την πόλη που θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα.

Από την πόλη Φρεσνίγιο όπου εντοπίστηκαν τα πτώματα, ξεκίνησε την εκστρατεία της η κεντροδεξιά υποψήφια της αντιπολίτευσης για την προεδρία του Μεξικού, Σότσιλ Γκάλβες, η οποία επικεντρώνεται στο ζήτημα της ασφάλειας.

Τα εννέα θύματα, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν χθες Τρίτη (07.05.2024) αναμφίβολα πλήρωσαν με το βαρύτερο τίμημα τη σύγκρουση δυο συμμοριών, σύμφωνα με τις αρχές.

Πλάι στα πτώματα βρέθηκαν «μηνύματα απευθυνόμενα σε αντίπαλη συμμορία», εξήγησε αξιωματούχος της πολιτειακής κυβέρνησης στη Σακατέκας, ο Ροδρίγο Ρέγες, μέσω social media.

Η Φρεσνίγιο, που μετρά κάπου 240.000 κατοίκους, βρίσκεται πάνω σε οδό διακίνησης ναρκωτικών, τον έλεγχο της οποίας διεκδικούν δύο από τις πιο αιμοδιψείς συμμορίες στο Μεξικό, το καρτέλ Σιναλόα και το Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα εννιά πτώματα βρέθηκαν παρατημένα στο έδαφος, κοντά σε αγορά. Δύο ημέρες νωρίτερα, συμμορίτες απέκλειαν δρόμους κι έβαζαν φωτιά σε οχήματα, σε αντίποινα για τις συλλήψεις 13 φερόμενων ως κακοποιών.

Η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο», διαβεβαίωσε ο κ. Ρέγες, καλώντας ωστόσο τους κατοίκους να είναι «προσεκτικοί» όταν κυκλοφορούν.

Το 96% των κατοίκων της Φρεσνίγιο φοβάται πως θα μετατραπεί σε θύμα κακοποιών

Σύμφωνα με επίσημη έρευνα, το 96% των κατοίκων της Φρεσνίγιο φοβάται πως θα μετατραπεί σε θύμα κακοποιών, καθώς πρόκειται για την πόλη με το υψηλότερο ποσοστό ανασφάλειας σε όλη τη χώρα των περίπου 126 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το ζήτημα της ασφάλειας βρίσκεται στο επίκεντρο της εκστρατείας ενόψει των γενικών εκλογών της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό.

Η κεντροδεξιά υποψήφια της αντιπολίτευσης για την προεδρία, Σότσιλ Γκάλβες, άρχισε την εκστρατεία της στη Φρεσνίγιο το βράδυ της 1ης Μαρτίου, υποσχόμενη να βάλει τέλος στις «περιπτύξεις» με τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Καταφέρθηκε επίσης με σφοδρότητα εναντίον του φαβορί των δημοσκοπήσεων, της υποψήφιας της κεντροαριστερής συμπολίτευσης.

Η Κλαούδια Σέινμπαουμ από την πλευρά της υπόσχεται να συνεχίσει την πολιτική του απερχόμενου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, καταπολεμώντας τα κοινωνικά αίτια της βίας (φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός…).

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον