Site icon NewsIT

Μεξικό: Μέλος καρτέλ σκότωσε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου αξιωματούχο της αστυνομίας

22.07.2024 | 16:39
Μεξικό: Μέλος καρτέλ σκότωσε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου αξιωματούχο της αστυνομίας

Sergio "N", the driver of the DiDi car and the main suspect in the suspected murder of Paola Banuelos, a 23-year-old woman who went missing days earlier after using the ride-hailing platform DiDi is detained by police officers after turning himself in Mexicali, Mexico. July 12, 2024. REUTERS/Victor Medina

Μία ακόμα δολοφονία αστυνομικού, σημειώθηκε στο Μεξικό, με τον πόλεμο ανάμεσα στις αρχές και τα καρτέλ ναρκωτικών να συνεχίζεται και τα θύματα να αυξάνονται.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του αξιωματούχου που ήταν αρμόδιος για τη συλλογή πληροφοριών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, Μίλτον Φιγκερόα, έγινε χθες (21.07.2024), στην πόλη του Μεξικό, όταν άγνωστος τον πλησίασε μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο και άνοιξε πυρ σε βάρος του.

«Ο συνάδελφός μου και φίλος μου επικεφαλής επίτροπος Μίλτον Μοράλες Φιγκερόα έχασε τη ζωή του», ανέφερε ο Πάμπλο Βάσκες, γραμματέας ασφάλειας των πολιτών, μέσω X (πρώην Twitter).

Την σοκαριστική δολοφονία κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, με τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα social media να προκαλούν σοκ.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία:

«Ο Μίλτον ήταν επιφορτισμένος με σημαντικές έρευνες, με στόχο να προστατεύσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών στην πόλη του Μεξικού», σχολίασε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, ο Μάρτι Μπάτρες, μέσω X.

Τα καρτέλ του Μεξικού που συνεργάζονται με μεγαλύτερα καρτέλ της χώρας όπως είναι η «Νέα Γενιά του Χαλίσκο», φαίνεται πως έβαλαν στο «μάτι» αυτή τη φορά τον Μίλτον Φιγκερόα ο οποίος είχε εξαρθρώσει αρκετές συμμορίες και είχε κατασχέσει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αναφέρουν οι αρχές.

Τα θύματα από τον πόλεμο των καρτέλ και της αστυνομίας

Η διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο στο Μεξικό έχουν προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, ανάμεσά τους απλοί πολίτες, δήμαρχοι και πολλοί αστυνομικοί.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα, 450.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον πόλεμο των καρτέλ και της αστυνομίας, ενώ αγνοούνται περισσότεροι από 100.000.

Τα θλιβερά νούμερα προέκυψαν από την ημέρα που ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν, κήρυξε τον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών, ενισχύοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία αστυνομικού δεν είναι η πρώτη καθώς τον Ιούνιο 2020 έγινε απόπειρα δολοφονίας στον τότε επικεφαλής της αστυνομίας στη γραμματεία ασφάλειας των πολιτών της πρωτεύουσας Ομάρ Γκαρσία Χάρφους, σε κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

Ο αστυνομικός που πλέον έχει ονομαστεί ως ομοσπονδιακός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

Από την απόπειρα δολοφονίας, ακόμη 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με την αστυνομία να βάζει στο κεντρικό κάδρο των υπόπτων το ίδιο καρτέλ ναρκωτικών, τη «Νέα Γενιά του Χαλίσκο».

Οι αρχές για εκείνο το τραγικό επεισόδιο, συνέλαβαν περίπου 10 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version