Κόσμος

Μεξικό: Τουλάχιστον 15 νεκροί από διαδοχικές κατολισθήσεις

Κατολισθήσεις έπληξαν δύο πόλεις του Μεξικού με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Η πρώτη κατολίσθηση έγινε το Σάββατο στον δήμο Χιλοτσίνγκο και έχει επίσημο απολογισμό εννέα νεκρούς, ενώ η δεύτερη έγινε τη Δευτέρα (16.9.2024) στην πόλη Ναουκάλπαν και προκάλεσε έξι θανάτους, γνωστοποίησαν οι αρχές του Μεξικού.

«Ανασύραμε εννιά πτώματα» και «τρεις άνθρωποι διασώθηκαν», τόνισε ο εθνικός συντονισμός της πολιτικής προστασίας (CNPC) σε ανακοίνωσή του.

Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης έκαναν λόγο περί θανάτου νηπίου τριών μηνών το Σάββατο. Η πολιτική προστασία δεν διευκρίνισε αν συμπεριλαμβανόταν στον απολογισμό που δημοσιοποίησε.

Συνολικά, 132 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές και τις τοπικές αρχές. Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν σχεδόν 600 στρατιωτικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί.

Προχθές Δευτέρα, ισχυρές βροχές προκάλεσαν δεύτερη κατολίσθηση, που έθαψε σπίτι στην πόλη Ναουκάλπαν, επίσης στην πολιτεία του Μεξικού, γνωστοποίησε ο CNPC.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι έξι άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Μεξικό την περίοδο των βροχών, των τυφώνων και των κυκλώνων (γενικά μέσα Μαΐου-μέσα Οκτωβρίου).

Η χώρα βρίσκεται εξάλλου σε περιοχή με υψηλή σεισμικότητα και, όπως κάθε χρόνο, οι αρχές οργανώνουν αύριο Πέμπτη εθνική άσκηση για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού, στην επέτειο της καταστροφής της 19ης Σεπτεμβρίου 1985, όταν σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών ισοπέδωσε μέρος της πρωτεύουσας κι άφησε πίσω χιλιάδες νεκρούς.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Διασώστες στα χαλάσματα κτηρίου της Μπανγκόνγκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines