Δευτέρα, 8 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μεξικό: Χωρίς τέλος ο πόλεμος των συμμοριών στο Ακαπούλκο – Βρέθηκαν διασκορπισμένα επτά πτώματα

Μεξικό: Χωρίς τέλος ο πόλεμος των συμμοριών στο Ακαπούλκο – Βρέθηκαν διασκορπισμένα επτά πτώματα
Φωτογραφεία - Αρχείο Reuters

Δεν έχει σταματημό η εγκληματικότητα στο Μεξικό, με το Ακάπουλκο να παραμένει μία από τις πόλεις σε όλον τον κόσμο που ταλαιπωρούνται περισσότερο από τα καρτέλ ναρκωτικών, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το πρόσφατο περιστατικό με την εύρεση επτά διασκορπισμένων πτωμάτων.

Τα τρία πτώματα βρέθηκαν σε πορτμπαγκάζ ταξί το βράδυ του Σαββάτου (06.07.2024), και τα υπόλοιπα τέσσερα ανακαλύφθηκαν χθες Κυριακή σε διάφορα άλλα σημεία του Ακαπούλκο, ενώ άγνωστοι επιτέθηκαν και εναντίον αστυνομικού τμήματος με τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι εξουδετερώθηκαν, ανακοίνωσαν οι αρχές σχετικά με τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό.

«Λαμβανομένων υπόψη των γεγονότων των τελευταίων ωρών, αποφασίστηκε να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή ανάπτυξή μας σε διάφορους τομείς και ζώνες προτεραιότητας» στο Ακαπούλκο, ανακοίνωσε η γραμματεία του Υπουργείου Δημόσιας Ασφαλείας της πολιτείας Γκερέρο που θα συνεργαστεί με τις ένοπλες δυνάμεις και την Εθνική Φρουρά για τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία «ενίσχυσε τις επιχειρησιακές ενέργειές της και την επιτήρηση μέσω βίντεο στις δημόσιες συγκοινωνίες, στις αγορές και στις συνοικίες με υψηλή εγκληματικότητα».

Πεδίο μάχης το Μεξικό

Το Ακαπούλκο που τον περασμένο Οκτώβριο καταστράφηκε από τον ισχυρό τυφώνα, ανήκει σε μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις σε όλον τον κόσμο, μιας το 2023 καταγράφηκαν 1.890 φόνοι.

Στα τέλη του Ιουνίου βρέθηκαν άλλα πέντε πτώματα ανδρών σε δρόμο που οδηγεί στο Ακαπούλκο έχοντας δεμένα τα χέρια τους ενώ αναστάτωση προκάλεσε και η άγρια δολοφονία του Σαλβαδόρ Βιγιάλμπα που εκτελέστηκε σε αυτοκινητόδρομο, λίγες μέρες αφού εξελέγη πρόεδρος της πόλης Κοπάλα.

Η δράση των συμμοριών ναρκωτικών έχει στοιχήσει τη ζωή σε 450.000 ανθρώπους ενώ από το 2006 που ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών, (ενισχύοντας τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό του Μεξικού για να περιορίσουν τα καρτέλ), αγνοούνται συνολικά άλλοι 100.000.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις