Κυριακή, 7 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μελανσόν: «Ο λαός μας απέτρεψε τη χειρότερη λύση – Ο Μακρόν να παραδεχτεί την ήττα του»

Μελανσόν: «Ο λαός μας απέτρεψε τη χειρότερη λύση – Ο Μακρόν να παραδεχτεί την ήττα του»

Το μήνυμα πως «ο λαός μας απέτρεψε τη χειρότερη λύση» έστειλε ο Ζαν Λικ Μελανσόν μετά τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές στη Γαλλία, με το το κόμμα του το «Νέο Λαϊκό Κόμμα» να κερδίζει την πρωτιά με βάση την exit poll.

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ζαν Λικ Μελανσόν μετά το πρώτο exit poll για τις εκλογές στη Γαλλία κι ενώ οι πρώτες εικόνες από τη χώρα καταγράφουν τους πανηγυρισμούς του κόσμου. 

«Ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση. Είναι μια τεράστια ανακούφιση για την μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που αγαπούν την δημοκρατία», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Καταχειροκροτούμενος από το πλήθος κόσμου, ο Ζαν Λικ Μελανσόν σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το Νέο Λαϊκό Μέτωπο πέτυχε ένα αποτέλεσμα που μας είπαν ότι ήταν αδύνατο… σήμερα το βράδυ η Εθνική Συσπείρωση απέχει πολύ από το να έχει την απόλυτη πλειοψηφία».

«Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχτεί την ήττα του», είπε ο Μελανσόν, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει.

«Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει» επεσήμανε και δεσμεύτηκε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, μόνο το πρόγραμμά του και ολόκληρο το πρόγραμμά του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις