Κόσμος

Μενέντεζ: Φωτογραφίες με τις ράβδους χρυσού, τα μετρητά και το αυτοκίνητο που έλαβε ως «δώρα»

Στη δημοσιότητα έδωσε η εισαγγελία των ΗΠΑ, φωτογραφίες από τις ράβδους χρυσού και τα χρήματα, τα οποία κατηγορούνται ότι έλαβαν ο 69χρονος Αμερικανός Δημοκρατικός Γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, και η σύζυγός του, Ναντίν.

Στην ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ανέφερε ότι ο Μενέντεζ, ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

Ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η 57χρονη σύζυγός του, Ναντίν, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παρακάτω κατηγορίες:

– συνωμοσία για διάπραξη δωροδοκίας
– συνωμοσία για διάπραξη απάτης και
– συνωμοσία για εκβίαση.

menendez eurimata

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι πήρε χρήματα από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, το διάστημα από το 2018 έως το 2022, για να χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του στην Ουάσιγκτον ώστε να προωθήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, αλλά και της κυβέρνησης της Αιγύπτου.

Από έρευνα των αρχών στο σπίτι τους, βρέθηκαν ράβδοι χρυσού αξίας 100.000 δολαρίων, 480.000 δολάρια σε μετρητά. Μεταξύ των δώρων περιλαμβάνεται και ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ενώ φέρεται να έγιναν και πληρωμές στεγαστικού δανείου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Μενέντεζ πέρασε ευαίσθητες πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αιγύπτου. Οι αρχές αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει ήδη τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θεωρούν ότι είναι προϊόντα δωροδοκίας.

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο οι πέντε κατηγορούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Μενέντεζ κατηγορείται για δωροδοκία. Το 2015 είχε αθωωθεί.

Η πρώτη αντίδραση μετά τις κατηγορίες για διαφθορά

«Δεν θα αποσπάσω την προσοχή μου από αβάσιμους ισχυρισμούς» ήταν μεταξύ άλλων τα πρώτα λόγια του 69χρονου Δημοκρατικού Γερουσιαστή μετά τις κατηγορίες για διαφθορά. Ο Γερουσιαστής απορρίπτει τις κατηγορίες και κάνει λόγο για προσπάθειες να του σκάψουν τον «πολιτικό τάφο» όπως και για «παρασκηνιακές δυνάμεις».

«Η υπερβολή των εισαγγελέων είναι προφανής. Έχουν παραποιήσει την κανονική εργασία που κάνει ένα γραφείο Γερουσιαστή. Και σαν μην έφτανε αυτό, ανικανοποίητοι από τους ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον μου, επιτέθηκαν και στη σύζυγό μου για μακροχρόνιες φιλίες που είχε πριν καν γνωριστούμε» τονίζει στη δήλωσή του ο Μενέντεζ.

«Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν επειδή αρνήθηκα να υποχωρήσω στις υπάρχουσες δυνάμεις έτσι ώστε και οι πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ να μπορέσουν να δουν μέσα από τα ψεύδη και να αναγνωρίσουν ότι ήμουν αθώος» προσθέτει.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί επιτυχώς μόλις παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία και οι συμπολίτες μου στο Νιου Τζέρσεϊ θα διαπιστώσουν αυτό ακριβώς» καταλήγει.

Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καβγάς του Έλον Μασκ και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου
Πυρήνας της διαμάχης, αποτέλεσε η ριζικά διαφορετική προσέγγιση που φέρνει ο καθένας στην κυβερνητική μεταρρύθμιση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων (IRS)
Ο Έλον Μασκ
Εννέα νεκροί και 63 τραυματίες, ανάμεσά τους έξι παιδιά, μετά την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο
«Ο Πούτιν δεν έχει καμιά άλλη επιθυμία παρά να συνεχίσει να σκοτώνει» λέει ο Αντρίι Γέρμακ, ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας
Οι διασώστες εργάζονται στον χώρο πολυκατοικίας που χτυπήθηκε από ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο, εν μέσω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο Κίεβο 4
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Ο Τραμπ λέει πως έκλεισε συμφωνία με τον Πούτιν και αναμένει τον Ζελένσκι για να τελειώσει ο πόλεμος της Ρωσίας και της Ουκρανίας
«Θέλω να σώσω ανθρώπινες ζωές, και ξέρετε, ξοδέψαμε πολλά χρήματα, αλλά αυτό αφορά μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας» τόνισε στις δηλώσεις του ο Αμερικανός Πρόεδρος
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου
Ξανά σε δίκη ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση – «Όσο περισσότερο αντιστέκονταν τα θύματά του, τόσο πιο βίαιος γινόταν»
Τον Χάρβεϊ Γουάινστιν κατήγγειλαν η ηθοποιός Τζέσικα Μαν, η πρώην βοηθός τηλεοπτικής παραγωγής Miriam Haley και το πρώην μοντέλο από την Πολωνία, Kaja Sokola
Ο πρώην παραγωγός ταινιών Harvey Weinstein στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη