Κόσμος

Μέριλιν Μονρόε: Στο σφυρί το «αποκούμπι» της

Οι πλειοδότες μπορεί να μην έχουν ελπίδα να αποκτήσουν τη Ford Thunderbird της Μέριλιν Μονρόε σε δημοπρασία που διοργανώνεται στο Λος Άντζελες τον επόμενο μήνα, αλλά μπορεί να αποκτήσουν το siddur της (εβραϊκό βιβλίο προσευχών) στο Λονγκ Άιλαντ.

Το χρώματος μπεζ βιβλίο προσευχών από το 1992 με τιμή εκκίνησης 4.600 δολάρια πωλείται σε δημοπρασία του οίκου J. Greenstein & Co. στις 12 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών Cedarhurst, σύμφωνα με την Times of Israel.
Η Thunderbird αναμένεται να πουληθεί το βιβλίο της Μέριλιν Μονρόε 500.000 δολάρια, πέντε μέρες αργότερα.

Το βιβλίο προσευχής πωλείται για λογαριασμό του σημερινού ιδιοκτήτη, ενός Αμερικανού που ζει στο Ισραήλ και το αγόρασε από τον φορέα που διαχειρίζεται την περιουσία της Μέριλιν Μονρόε το 1999, σύμφωνα με το The Jewish Chronicle.

Η Μέριλιν Μονρόε ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό το 1956, όταν παντρεύτηκε τον συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, ο οποίος ήταν πολωνoεβραϊκής καταγωγής.

Το βιβλίο, το οποίο φέρει τη σφραγίδα της συναγωγής του Μίλερ, το Εβραϊκό Κέντρο της Λεωφόρου Ν στο Μπρούκλιν, είχε προηγουμένως τεθεί σε δημοπρασία το 2017 και δεν πουλήθηκε.

Ο ραβίνος Ρόμπερτ Γκόλντμπεργκ της Μεταρρυθμιστικής Συναγωγής Χάμντεν του Κονέκτικατ επέβλεψε τη μεταστροφή της Μέριλιν Μονρόε και τέλεσε τον εβραϊκό γάμο του ζευγαριού λίγες μέρες μετά τον πολιτικό γάμο στο Γουάιτ Πλείνς της Νέας Υόρκης.

MARILYNMONROE

Μέριλιν Μονρόε: Αφοσιώθηκε στον ιουδαϊσμό

Αν και το ζευγάρι χώρισε πέντε χρόνια αργότερα, ο ραβίνος είπε ότι η Μέριλιν Μονρόε του είχε πει ότι εξακολουθούσε να είναι αφοσιωμένη στον ιουδαϊσμό.

Η Μέριλιν Μονρόε δεν ήταν διανοούμενη, αλλά ήταν ειλικρινής στην επιθυμία της να μάθει, έγραψε ο Γκόλντμπεργκ σε επιστολή μετά τον θάνατό της το 1962, αναφέρει το The Jewish Chronicle.

«Έδειξε ότι εντυπωσιάστηκε από τον ορθολογισμό του ιουδαϊσμού, τα ηθικά και προφητικά ιδεώδη του και την έννοια της δεμένης οικογενειακής ζωής» σημείωσε.

Η Μέριλιν Μονρόε προφανώς χρησιμοποιούσε το βιβλίο προσευχής, καθώς στην περιγραφή του αναφέρεται ότι περιέχει σημειώσεις που είναι «πιθανώς ιδιόχειρες» και ότι η ράχη του είναι σχεδόν αποκολλημένη.

Ο Τζόναθαν Γκρίνσταϊν, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών, είπε ότι «βαθιά μέσα της, ήταν μία εβραϊκή ψυχή».

Ενώ ήταν εν ζωή, θεωρούσε ότι ήταν Εβραία, δήλωσε ο Γκρίνσταϊν, ο οποίος πρόσθεσε ότι το βιβλίο θα μπορούσε να πουληθεί έως και 12.000 δολ. – ή σε ακόμη μεγαλύτερη τιμή, αν «δύο τρελοί άνθρωποι αρχίσουν να υποβάλλουν προσφορές γι ‘αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού
Ισραήλ: Η οικογένεια Μπίμπας λέει ότι δεν έλαβε καμία λεπτομέρεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των ομήρων           
Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι η Σίρι Μπίμπας και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 από ισραηλινό βομβαρδισμό στον τόπο όπου κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας
Ταυτοποιήθηκε η σορός της Σίρι Μπίμπας ανακοίνωσε η οικογένειά της