Site icon NewsIT

Μέρκελ: εσείς φταίτε για τα… χάλια σας, όχι εγώ!

13.09.2013 | 13:06
Η Άνγκελα Μέρκελ και ο κυβερνητικός της εταίρος

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο κυβερνητικός της εταίρος

Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ευθύνονται για τα προβλήματά τους, μας... ξαναείπε η Άνγκελα Μέρκελ, και όχι η ίδια και η Γερμανία.

«Πολλοί άνθρωποι στη Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους — επί χρόνια ή επί δεκαετίες — παραλείψεις», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην «Muenchner Merkur».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επανέλαβε ότι η αρχή της είναι «αλληλεγγύη, εάν και οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους».

Λίγες μέρες πριν τις γερμανικές εκλογές, η Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε και πάλι κατά των ευρωομολόγων, λέγοντας ότι απορρίπτει «την αμοιβαιοποίηση του χρέους» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρότι η κρίση δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί, «ο δρόμος που ακολουθούμε θα είναι επιτυχής». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Γερμανία, η οποία, όπως είπε, «ήταν κάποτε ο ασθενής της Ευρώπης».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την σκληρή σάτυρα που υφίσταται από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου συχνά την απεικονίζουν με χιτλερικό μουστάκι, η Καγκελάριος είπε ότι χαίρεται που υπάρχει ελευθερία έκφρασης, «ακόμη και για την έξαλλη παρουσίαση απόψεων»! Και τόνισε ότι στην Ευρώπη η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το εκλογικό δικαίωμα και η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένα για όλους. «Αυτός είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε», όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπληκτικό εξώφυλλο του Economist για την Μέρκελ

Το Spiegel “έντυσε” τη Μέρκελ αυτοκράτειρα και μετά τη… “στόλισε”

Ο Πέερ Στάινμπρουκ μας… υψώνει το δάχτυλο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version