Κόσμος

Μέρκελ και Όρμπαν υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Την επιθυμία τους να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία τον Μάρτιο στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο τη Δευτέρα (10.02.2020).

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής της ΕΕ είναι σημαντικά για την Ουγγαρία ως χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για τα ανατολικογερμανικά κρατίδια που δεν έχουν ακόμη φτάσει στο επίπεδο ανάπτυξης που έχουν τα δυτικά.

Από την πλευρά του ο Ούγγρος πρωθυπουργός άσκησε πίεση να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με τη Σερβία για την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

“Οι συνομιλίες με την Σερβία πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν”, τόνισε ο Όρμπαν πριν από την συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

“Μόνον έτσι μπορεί αν επιτευχθεί η σταθερότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων”, είπε ο ίδιος. Ο Όρμπαν εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας για το δημοσιονομικό πλαίσιο έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2028 κατά την προσεχή ειδική Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Στις 20 Φεβρουαρίου, οι 27 αρχηγοί των κρατών – μελών θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν για το επταετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. από το 2021 – 2028, ύψους περίπου ενός τρισεκατομμυρίων ευρώ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7