Site icon NewsIT

Μέρκελ: Μην έχετε μίσος στην καρδιά – “Όχι” στον φράκτη λόγω αναποτελεσματικότητας

19.10.2015 | 16:21
Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ, φοβούμενοι τους ακροδεξιούς της οργάνωσης Pegida, ζητά από τους Γερμανούς να μην έχουν μίσος στην καρδιά τους, το Βερολίνο απέρριψε την πρόταση να υψωθεί φράκτης στα σύνορα με την Αυστρία, μόνο και μόνο γιατί δε θα ήταν αναποτελεσματικός.

Την εξοργιστική πρόταση να “σηκώσει” η Γερμανία φράκτη κατά μήκους των γερμανοαυστριακών συνόρων ώστε να εμποδίσει το πέρασμα των προσφύγων είχε κάνει ο πρόεδρος του συνδικάτου των Γερμανών αστυνομικών Ράινερ Βεντ.

Η κυβέρνηση όμως την απέρριψε όχι γιατί θα ήταν απάνθρωπο προς τους χιλιάδες πρόσφυγες, ότι γιατί δεν θα συμφωνούσε με τις δηλώσεις Μέρκελ περί αλληλεγγύης αλλά γιατί δεν θα είχε αποτέλεσμα, αφού ένα τέτοιο μέτρο δεν θα εμπόδιζε πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στη Γερμανία.

«Η ανέγερση φράχτη κατά μήκους των συνόρων με την Αυστρία δεν θα σταματούσε τους μετανάστες από το να φθάσουν στην Γερμανία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μελετά τέτοιο ενδεχόμενο. Την πρόταση πάντως του Βεντ έσπευσαν να στηρίξουν πολιτικοί από τις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

Μέρκελ: Μην έχετε μίσος στην καρδιά σας

Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε εκείνους που έχουν στην καρδιά τους το μίσος, ήταν, πάντως, το μήνυμα που έστειλε η Άγκελα Μέρκελ μέσω του εκπροσώπου της ενόψει της αποψινής (19.10.2015) διαδήλωσης που διοργανώνεται από την ισλαμοφοβική οργάνωση «Pegida» στην Δρέσδη, για την πρώτη επέτειο από την ίδρυσή της.

«Η καγκελάριος, στην ομιλία της στην αρχή του έτους, είχε μιλήσει για αυτές τις εκδηλώσεις. Επαναλαμβάνω την έκκληση, καθώς, δυστυχώς, παραμένουν πραγματικότητα: «Μην ακολουθείτε εκείνους που έχουν προκαταλήψεις, ακόμη και μίσος στην καρδιά τους», τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Pegida είναι η οργάνωση που στην προηγούμενη συγκέντρωσή της είχε “στήσει” αγχόνες με το όνομα της Άνγκελα Μέρκελ και το αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Γερμανίας στο προσφυγικό. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ έκανε λόγο για ένα «δείγμα της κλιμάκωσης της παρενόχλησης και της πιθανής επιθετικότητας των διοργανωτών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version