Κόσμος

Μέσα στο πιο παλιό καφέ μουσείου στον κόσμο – video

Μπαίνοντας στο καφέ του Μουσείου Victoria and Albert (V&A) στο Λονδίνο είναι σαν να εισέρχεσαι στο εσωτερικό ενός αβγού Φαμπερζέ: το πρώτο καφέ μουσείου στον κόσμο άνοιξε το 1856, αλλά στη συνέχεια κατεδαφίστηκε για να ανοίξει και πάλι το 1868 ως τρεις διαφορετικές αίθουσες για καφέ, τσάι, φαγητό.

Κάθε μία από αυτές φέρει τα ονόματα των αρχικών σχεδιαστών τους, του Τζέιμς Γκαμπλ, του Έντουαρντ Πόιντερ και του Ουίλιαμ Μόρις.

Η μεγαλύτερη από αυτές, γνωστή ως Gable Room έχει επισμαλτωμένο ταβάνι από σίδηρο, με όμορφα φώτα τα οποία φωτίζουν τις με κεραμικό διακοσμημένες κολώνες και τα βιτρό στα παράθυρα.

Στο χολ της αίθουσας, σε τρεις πάγκους εξυπηρέτησης, ζεστό φαγητό, σάντουις και σαλάτες, αναψυκτικά και κέικ.

https://www.youtube.com/watch?v=KgdgA7Q–ws

Δίπλα ακριβώς, το Poynter Room, με τους καλυμμένους με πλακάκια τοίχους του, στους οποίου απεικονίζονται λαμπρά συντριβάνια και κομψές κυρίες σε πόζες ανίας. Χρησιμεύει ως χώρος για grill (η αρχική σχάρα, η οποία δεν λειτουργεί, προεξέχει από έναν τοίχο).

Για απογευματινό τσάι «βικτοριανού τύπου», το Morris Room. Μέσα σε περιβάλλον γύψινων ανάγλυφων κλαδιών ελιάς που συμπλέκονται στους τοίχους, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα σάντουιτς με αγγούρι και τις τάρτες με φραγκοστάφυλο της Κας Μπίτον, που συνοδεύουν μία τσαγιέρα με τσάι Darjeeling.

Η αυθεντική ταπετσαρία του Μόρις – διάσημου για τις ταπετσαρίες του στις επαύλεις της αγγλικής αριστοκρατίας εκείνης της εποχής – είναι μια έκρηξη συμβόλων των ζωδιακού κύκλου και ανθοσυνθέσεων. Το «βικτοριανό» απογευματικό τσάι σερβίρεται τις Παρασκευές, κατόπιν κράτησης (μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση victoriantea@benugo.com). Κοστίζει 30 λίρες το άτομο, στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε 5 λίρες εάν επιθυμείτε και ένα ποτήρι Prosecco.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ δίχως τέλος στη Γάζα - «Δεν αρχίζει η εκεχειρία αν δεν δώσει η Χαμάς τη λίστα με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν»
Η Χαμάς διευκρίνισε ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων των ομήρων που θα απελευθερωθούν στην πρώτη φάση οφείλεται σε «τεχνικούς» λόγους
Ισραήλ: «Δεν αρχίζει η εκεχειρία αν δεν δώσει η Χαμάς τη λίστα με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν» λέει ο Νετανιάχου