Site icon NewsIT

Μέση Ανατολή: Νέα εντολή εκκένωσης του Ισραήλ σε 24 χωριά του Νότιου Λιβάνου

02.10.2024 | 12:13
Μέση Ανατολή: Νέα εντολή εκκένωσης του Ισραήλ σε 24 χωριά του Νότιου Λιβάνου

Ο στρατός του Ισραήλ προειδοποιεί σήμερα, Τετάρτη (02.10.24) τους πολίτες να εκκενώσουν άλλα 24 χωριά στο νότιο Λίβανο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού ισραηλινοί αξιωματούχοι κάλεσαν τους κατοίκους σε άλλα 30 περίπου χωριά της περιοχής του νότιου Λιβάνου να εκκενώσουν χθες, μετά την έναρξη της χερσαίας εισβολής.

«Η δραστηριότητα της Χεζμπολάχ αναγκάζει τον ισραηλινό στρατό να δράσει εναντίον της» αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) ο αραβικός εκπρόσωπος του IDF Αβιτσάι Αντράι, όπως μεταδίδουν οι Times Of Israel.

«Εκκενώστε τα σπίτια σας αμέσως. Να είστε προσεκτικοί, απαγορεύεται να κατευθυνθείτε νότια. Οποιαδήποτε κίνηση προς τα νότια θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο. Θα σας ενημερώσουμε όταν είναι ασφαλές να επιστρέψετε στα σπίτια σας», πρόσθεσε.

«Για την ασφάλειά σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τα σπίτια σας. Όποιος βρίσκεται κοντά σε στελέχη της Χεζμπολάχ, τις εγκαταστάσεις τους ή τα όπλα τους, θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο», είπε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του IDF, κάθε σπίτι που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ για στρατιωτικούς σκοπούς είναι στόχος

Το Ισραήλ διευρύνει τη χερσαία εισβολή με πεζικό και τεθωρακισμένα

Σημειώνεται πως σήμερα έγινε γνωστό πως το Ισραήλ διευρύνει τις στρατιωτικές δυνάμεις του στην χερσαία εισβολή στον Λίβανο, μετά και την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους, το βράδυ της Τρίτης.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι μονάδες του πεζικού και τεθωρακισμένων εντάσσονται στις χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο, όμως τόνισε ότι οι επιχειρήσεις του θα παραμείνουν περιορισμένες και στοχευμένες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version