Site icon NewsIT

Μέση Ανατολή: Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό – Μάχες στο έδαφος

03.10.2024 | 16:12
Μέση Ανατολή: Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό – Μάχες στο έδαφος

Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Βηρυτό μετά τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Ταυτόχρονα εκρήξεις έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες και στην Συρία, στην Δαμασκό. Για πρώτη φορά σημειώνονται μάχες στο έδαφος μεταξύ ισραηλινών και λιβανέζων.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι έχει χτυπήσει στόχους που ανήκουν στο αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό. Σε ανακοίνωσή τους, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι οι επιθέσεις «περιελάμβαναν τρομοκράτες που ανήκουν στη μονάδα», κέντρα διοίκησης και «μέσα συλλογής πληροφοριών». Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι το αρχηγείο διευθύνει τη «δραστηριότητα πληροφοριών της Χεζμπολάχ» και συντονίζει τη «συλλογή πληροφοριών».

Επίσης, σύμφωνα με τον στρατός του Λιβάνου γίνονται μάχες σώμα με σώμα στο έδαφος και ανταπέδωσε ισραηλινά πυρά, για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη στον νότιο Λίβανο. «Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ο ισραηλινός εχθρός έθεσε στο στόχαστρο ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπιντ Τζμπεϊλ στο νότιο Λίβανο και στρατιωτικοί απάντησαν στα πυρά», ανακοίνωσε ο στρατός.

Συνολικά 1.974 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 127 παιδιά, και 9.384 τραυματίστηκαν από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο τον περασμένο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Φιράς Αμπιάντ.

Η Emirates ακύρωσε πτήσεις για 3 ημέρες 

Η αεροπορική εταιρεία Emirates με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι ακύρωσε πτήσεις από το Ντουμπάι προς το Ιράκ, το Ιράν και την Ιορδανία για τρεις ημέρες λόγω «περιφερειακών αναταραχών».

«Οι πελάτες που διέρχονται από το Ντουμπάι με τελικούς προορισμούς το Ιράκ, το Ιράν και την Ιορδανία δεν θα γίνονται δεκτοί για ταξίδια στο σημείο προέλευσής τους μέχρι νεωτέρας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Την περασμένη εβδομάδα η Emirates ακύρωσε πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Βηρυτού τουλάχιστον μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Επίθεση στους G7 από την Τεχεράνη

«Μεροληπτική και ανεύθυνη» έκρινε η Τεχεράνη την καταδίκη της G7 για την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Σε χθεσινή τους ανακοίνωση (02/10/24), οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά καταδίκασαν την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Λίβανος: Ο Νασράλα λίγο πριν δολοφονηθεί είχε πει ναι στην εκεχειρία

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είχε συμφωνήσει στην προσωρινή κατάπαυση του πυρός πριν από τη δολοφονία του, υποστηρίζουν Λιβανέζοι αξιωματούχοι. Η εκεχειρία των 21 ημερών είχε προταθεί από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και άλλους συμμάχους. «Μας είπαν ότι ο κ. Νετανιάχου συμφώνησε σε αυτό και έτσι πήραμε επίσης τη συμφωνία της Χεζμπολάχ σε αυτό και ξέρετε τι συνέβη από τότε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ στο CNN.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version