Site icon NewsIT

Μέση Ανατολή: Περισσότεροι από 80 νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια, λέει η Χαμάς

18.11.2023 | 19:57
Μέση Ανατολή: Περισσότεροι από 80 νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια, λέει η Χαμάς

Το αιματοκύλισμα συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή, καθώς το  υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα (18.11.2023) ότι περισσότεροι από 80 άνθρωποι (οι 32 ήταν μέλη ίδιας οικογένειας) έχασαν τη ζωή τους στο διπλό χτύπημα του στρατού του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Γάζα.

Ο πρώτος βομβαρδισμός του στρατού του Ισραήλ χτύπησε το κτίριο του σχολείου αλ-Φαχούρα, όπου βρισκόταν μεγάλος αριθμός ασθενών, γιατροί και άνθρωποι που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους σε άλλες περιοχές της Γάζας και βρέθηκαν εκεί εγκλωβισμένοι λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ, που προκάλεσε σήμερα νέα εκατόμβη νεκρών στη Μέση Ανατολή, χτύπησε κατοικία του καταυλισμού της Τζαμπαλίγια και προκάλεσε τον θάνατο 32 μελών της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους 19 παιδιά, ανακοίνωσε το υπουργείο της Χαμάς δίνοντας στην δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα της οικογένειας Αμπού Χαμπάλ.

Ούτε ο ισραηλινός στρατός, ούτε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες Unrwa δεν σχολίασαν τους ισχυρισμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς για τον σημερινό βομβαρδισμό στην φλεγόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι εικόνες από τον σημερινό βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια είναι συγκλονιστικές και φρικιαστικές, καθώς αποτυπώνουν πτώματα ανθρώπων και μικρών παιδιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Την χθεσινή νύχτα, ισραηλινός βομβαρδισμός έγινε στην Χαν Γιούνες σκοτώνοντας 26 ανθρώπους, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Νάσερ της πόλης που βρίσκεται στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας.

Στους 12.300 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 12.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά της Λωρίδας της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 5.000 παιδιά και 3.300 γυναίκες, σύμφωνα με την κυβέρνηση της ισλαμικής οργάνωσης που διοικεί τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ στους 30.000 ανέρχονται οι τραυματίες.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς διαβεβαιώνει από την πλευρά του ότι δεκάδες πτώματα κείτονται στους δρόμους του βόρειου τομέα της Λωρίδας της Γάζας και ότι είναι αδύνατον να καταγραφούν, διότι ο ισραηλινός στρατός βάλλει κατά των ασθενοφόρων και του νοσηλευτικού προσωπικού που προσπαθεί να πλησιάσει.

Επικοινωνία Σολτς – Νετανιάχου

Υπάρχει «επείγουσα ανάγκη για την βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης» στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Γερμανός καγκελάριος «επεσήμανε την επείγουσα ανάγκη για την βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας. «Ανθρωπιστικές εκεχειρίες μπορούν να συμβάλουν στην σημαντική βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πληθυσμό», πρόσθεσε.

Υποσχέθηκε την αποκατάσταση υποδομών στη Γάζα ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα καταβάλλει προσπάθειες για την αποκατάσταση των καταστραμμένων υποδομών, των νοσοκομείων και των σχολείων στη Γάζα αν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Μιλώντας στο αεροσκάφος του, κατά την πτήση της επιστροφής από την Γερμανία, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης, ότι η Τουρκία απευθύνει ένα κάλεσμα για την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων πυρηνικών όπλων στο Ισραήλ, ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με μία δημοσιογραφική αναφορά της ηλεκτρονικής σελίδας του τηλεοπτικού δικτύου A Haber.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version