Site icon NewsIT

Μέση Ανατολή: Στέλεχος της Φατάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στο Λίβανο

21.08.2024 | 13:30
Μέση Ανατολή: Στέλεχος της Φατάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στο Λίβανο

A Lebanese army soldier passes in front a car that was hit by an Israeli strike in the southern port city of Sidon, Lebanon, Wednesday, Aug. 21, 2024. (AP Photo/Mohammad Zaatari)

Ένας αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Φατάχ σκοτώθηκε σήμερα από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη της Σιδώνας στο νότιο Λίβανο.

Όπως γνωστοποίησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αρχηγός της παλαιστινιακής οργάνωσης και πηγή στις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας, ένας αξιωματούχος της Φατάχ είναι νεκρός, ενώ η λιβανική Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Είναι η πρώτη φορά από την αρχή των διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών, πριν από λίγο περισσότερο από δέκα μήνες, που στοχοθετείται ένα στέλεχος του σχηματισμού του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Η ισραηλινή επίθεση είχε στόχο το αυτοκίνητο του Χαλίλ Μακντάχ, ο οποίος σκοτώθηκε, σύμφωνα με την πηγή στις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Εξάλλου η σιιτική λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα πως εξαπέλυσε επίθεση με σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον στρατιωτικών θέσεων στο βόρειο Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημειώθηκε και μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ στα υψώματα Γκολάν. Εκτοξεύθηκαν πάνω από 50 ρουκέτες, οι περισσότερες από τις οιποίες αναχαιτίστηκαν, ωστόσο κάποιες έπεσαν στην κοινότητα Κατζρίν, τραυματίζοντας ένα άτομο και καταστρέφοντας σπίτια.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι είχε στόχο μια κοντινή στρατιωτική βάση.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version