Κόσμος

Μεσογειακή Φώκια: Ενώνουμε δυνάμεις για την προστασία της

Η ειδική ημερίδα με θέμα: «Μεσογειακή Φώκια. Ένα εμβληματικό είδος της Μεσογείου – Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον” φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο “Cap St. George’s Hotel & Resort» του Ομίλου “Korantina Homes”, στην περιοχή της Πάφου, στην Κύπρο.

Η επιστημονική ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Πέγειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου. H εκδήλωση υποστηρίχθηκε από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «MOm»με έδρα την Ελλάδα, που μελετά και προστατεύει τη Μεσογειακή φώκια.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας κοινών δράσεων σε Κύπρο και Ελλάδα, για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης, στο πολύ σημαντικό θέμα προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας «Monachus Monachus». Ένα σπάνιο είδος φώκιας, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, που απειλείται με εξαφάνιση.

Κύριος ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Θαλάσσιος Βιολόγος, Δρ. Πάνος Δενδρινός, ο οποίος παρουσίασε τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν συλλεχτεί σε σχέση με το πρόγραμμα προστασίας του θαλάσσιου θηλαστικού. Ο Δρ. Πάνος Δενδρινός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στις σημαντικές δράσεις που αναπτύσσουν ο Όμιλος ”Korantina Homes” και ο CEO του Ομίλου Γιώργος Ιωάννου, που στοχεύουν στη διασφάλιση ενός βιώσιμου τουρισμού με σεβασμό στο οικοσύστημα και ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον.

Παρούσα στην ημερίδα ήταν και η νέα Υπουργός Γεωργίας της Κύπρου, Μαρία Παναγιώτου, που εξέφρασε την ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης για το πρόγραμμα προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας. Σημείωσε πως με σεβασμό στο οικοσύστημα, σωστές δράσεις και ενέργειες, ο άνθρωπος και τα προστατευόμενα είδη, όπως η φώκια και η χελώνα, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Εισηγητές ήταν επίσης ο συγγραφέας και λειτουργός του Κλάδου Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Δρ. Χάρης Νικολάου επιστημονικό μέλος της Ομάδας Παρακολούθησης της Μεσογειακής Φώκιας στην Κύπρο, καθώς και η Δρ. Μελίνα Μάρκου, λειτουργός του Τμήματος Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κάστρο Predjama: Το εντυπωσιακό αξιοθέατο της Σλοβενίας που είναι «φωλιασμένο» σε μια σπηλιά
Αν και το κάστρο δεν χρησιμοποιήθηκε επίσημα ως τοποθεσία γυρισμάτων στο «Game of thrones», ωστόσο, όσοι έχετε παρακολουθήσει την δημοφιλή σειρά, είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσετε ορισμένες ομοιότητες
Stairs leading up to Predjama castle in Notranjska, Slovenia
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν: Ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα
Η ένταση ανάμεσα στην Ινδία και στο Πακιστάν έφτασε σε νέα κορύφωση μετά την επίθεση ενόπλων στις 22 Απριλίου εναντίον τουριστών στην Παχαλγκάμ όταν έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι
Ανταλλαγές πυρών στρατιωτών της Ινδίας και του Πακιστάν
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2