Κόσμος

Μετά από 50 χρόνια η Κίνα ετοιμάζει και πάλι Τραμ

Το Πεκίνο θα κατασκευάσει την πρώτη γραμμή τραμ μετά από 50 χρόνια, για τις μετακινήσεις των πολιτών και τουριστικούς σκοπούς, σύμφωνα με τον Όμιλο Δημόσιων Μεταφορών του Πεκίνου.

Με έξι στάσεις, η γραμμή θα συνδέει τουριστικά σημεία στο Δυτικό Πεκίνο, όπως τα θερινά ανάκτορα και τους βοτανικούς κήπους. Το συνολικό μήκος της θα είναι 8,8 χιλιόμετρα, στα οποία περιλαμβάνεται και ένα υπόγειο τμήμα μήκους 1,36 χιλιομέτρων. Με πλάτος 10 μέτρων και μήκος 32 μέτρων, ο κάθε συρμός θα μπορεί να μεταφέρει 300 επιβάτες.

Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, η μέγιστη δυνατότητα μεταφορά της γραμμής θα φθάνει τους 10.000 επιβάτες την ώρα σε κάθε κατεύθυνση. Το έργο αναμένεται να κοστίσει 4,7 δισ. γιουάν (680 εκατ. δολάρια) και θα δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος