Κόσμος

Μετά το Brexit ο οίκος S&P “χτυπά” την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's Global Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε AA από AA+ μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Μετά την απόφαση του εκλογικού σώματος του ΗΒ να εγκαταλείψει την ΕΕ (…) αναθεωρήσαμε την άποψή μας για τη συνοχή εντός της ΕΕ, που πλέον θεωρούμε ότι είναι ένας μάλλον ουδέτερος, παρά θετικός παράγοντας σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση», ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πούτιν: «Αμετάβλητη» η θέληση για την ενίσχυση του ρωσικού στρατού σε έναν κόσμο «γρήγορων αλλαγών»
«Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις μαχητικές ικανότητες του στρατού και του ναυτικού, την προετοιμασία του για μάχη ως ουσιώδους συνιστώσας της ασφάλειας της Ρωσίας»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν