Ως την χειρότερη κρίση από εκείνη του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2020 χαρακτηρίζουν ειδικοί και κυβέρνηση αυτό που συμβαίνει στην Αυστραλία με την μετάλλαξη Δέλτα να απειλεί αυτό που πολλοί ονόμασαν «αυστραλιανό θαύμα» όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σήμερα θα γίνει έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με το Σίδνεϊ να έχει ήδη μπει σε lockdown δυο εβδομάδων.
Στη Νέα Νότια Ουαλία οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα 18 κρούσματα που έχουν εντοπιστεί είναι μόνο η αρχή.
Ο σύμβουλος για θέματα υγείας της κυβέρνησης Bill Bowtell προειδοποίησε: «Νομίζω ότι είμαστε αντιμέτωποι με την πιο μεγάλη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού από τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020».
Και το Ντάργουϊν μπήκε σε καθολικό lockdown δυο ημερών εξαιτίας ενος και μόνου κρούσματος.
Πρόκειται για έναν ανθρακωρύχο και τώρα οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν σε όλη την χώρα άλλους 900 συναδέλφους του οι οποίοι θεωρούνται πιθανά κρούσματα.
Αυτή την ώρα 18 εκατομμύρια Αυστραλοί, δηλαδή το 70% του πληθυσμού ζουν με κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αναχαιτιστούν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα.
Ως τις πιο κρίσιμες ώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας τις χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών.
Ήδη οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στο Κουίνσλαντ και έχουν επιβληθεί περιορισμοί σε οικογενειακές συγκεντρώσεις στο Μπρισμπέιν.
Περιορισμοί υπάρχουν και στην Καμπέρα αλλά και στην Μελβούρνη.
Η Αυστραλία θεωρείται ως μια από τις χώρες με την πιο πετυχημένη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και αφού μετράει 30.450 κρούσματα και 910 νεκρούς.
Όλα τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας αντιμετωπίστηκαν αλλά η μετάλλαξη Δέλτα έχει ανησυχήσει περισσότερο τους ειδικούς αφού είναι πιο μεταδοτική από όλες.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο του πληθυσμού της Αυστραλίας μόλις το 5% είναι πλήρως εμβολιασμένο.
πηγή: Skynews