Συμβαίνει τώρα:
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα λόγω φωτιάς σε αυτοκίνητο
Κόσμος

Μέτωπο της Γερμανίας κατά του Facebook

Οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Οι προτροπές για να εγκαταλείψουν οι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook πολλαπλασιάζονται όλο και περισσότερο στη Γερμανία, καθώς η αμερικανική εταιρεία κατηγορείται ότι είναι ιδιαίτερα αμελής στην προστασία των δεδομένων του κάθε χρήστη.

Σήμερα τη σκυτάλη πήρε η Ομοσπονδία των Οργανώσεων των Γερμανών Καταναλωτών (VZBZ), η οποία συνδεκάζει 42 οργανώσεις προστασίας κατανωτή, η οποία προειδοποιεί τους χρήστες: «εάν δίνετε μεγάλη σημασία στην προστασία των δεδομένων σας, τότε αλλάξτε δίκτυο».

Χθες ήταν η σειρά της υπουργού Κατανάλωσης Ίλζε Άιγκνερ, η οποία έστειλε επιστολή στον διευθυντή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, για να του εκφράσει την «έκπληξή της» για τη νέα πολιτική του ιστοτόπου, που προβλέπει ότι τα «γενικά δεδομένα» του κάθε χρήστη μπορούν να μεταβιβασθούν και σε τρίτους χωρίς την άδειά τους.

Απέναντι στην αδιαφορία της εταιρείας «για τις ανησυχίες των χρηστών και τις κριτικές των προασπιστών των καταναλωτών, η υπουργός απείλησε πως θα αποσυρθεί από τον ιστότοπο, που αριθμεί 400 εκατ. μέλη.

Η ομοσπονδία από την πλευρά της εκτιμά πως το Facebook θα πρέπει να αντιστρέψει την λογική που ακολουθεί στην προστασία των δεδομένων: αντί να υποχρεώνει τον συνετό χρήστη να ακολουθεί «μία χρονοβόρα και χρηματοβόρα διαδικασία» για να εμποδίζει τη διάδοση των αποθηκευμένων δεδομένων του (opt-out), το Facebook θα πρέπει να ζητεί την άδεια δημοσίευσής τους σε κάθε βήμα (opt-in), με την απαγόρευση να αποτελεί a priori προϋπόθεση.

«Η ευθύνη για την προστασία των δεδομένων βαρύνει τον πάροχο και όχι τον καταναλωτή», τονίζει η VZBZ. Οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, λόγω του προηγουμένου του «φακελώματος» των πολιτών στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος και στην Ανατολική Γερμανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου - Πενθήμερο πένθος κήρυξε η Ιταλία
Οι εκδηλώσεις, παράλληλα, για την επέτειο της απελευθέρωσης της χώρας από τον φασισμό και τον ναζισμό θα πραγματοποιηθούν φέτος στις 25 Απριλίου, με πολύ πιο περιορισμένο τρόπο σε σχέση με το παρελθόν
O Πάπας Φραγκίσκος
«Χάρος» ο Τζέι Ντι Βανς – Ήταν ο τελευταίος επισκέπτης του Πάπα Φραγκίσκου και του άξιζε να γίνει meme
Το ίντερνετ «στοχοποιεί» τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου - Η σύγκριση με την Λιζ Τρας που επισκέφθηκε την βασίλισσα Ελισάβετ
Ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Τζέι Ντι Βανς 5
Το τελευταίο Πάσχα του Πάπα Φραγκίσκου: Αψήφησε τον πόνο και αποχαιρέτησε τον κόσμο - Το «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι ένιωσαν κάτι - σαν να ήξεραν ότι ήταν η τελευταία φορά που τον έβλεπαν» λένε πιστοί που βρέθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για τη Λειτουργία του Πάσχα
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πάπα Φραγκίσκου στην Κυριακή του Πάσχα