Παρασκευή, 11 Οκτ.
25oC Αθήνα

Μεξικό: Πιάστηκε μεγαλο – βαρόνος ναρκωτικών

Μεξικό: Πιάστηκε μεγαλο – βαρόνος ναρκωτικών

Η αστυνομία του Μεξικό μετά από έρευνες και παρακολούθηση αρκετών μηνών κατάφερε να συλλάβει τον πλέον διαβόητο βαρόνο του καρτέλ Servanto Gomez ή αλλιώς γνωστός με το ψευδώνυμο ”La Tuta” στην πόλη Morelia της πολιτείας του Michoacan.

Όπως αναφέρουν οι αρχές, εντόπισαν τον Gomez ακολουθώντας έναν από τους συνεργάτες του, ο οποίος τον τροφοδοτούσε και του έφερνε ρούχα. Τον συνέλαβαν τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι αν και φορούσε καπέλο και μαντήλι για να μην αναγνωρίζεται χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα.

Εκτός από τον βαρόνο η αστυνομία συνέλαβε και οχτώ βοηθούς ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο αδερφός του ο Flavio Gomez, που ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά της οικογένειας, αλλά και αρκετά όπλα και χειροβομβίδες.

Η στιγμή της μεταγωγής του σε φυλακές υψίστης ασφαλείας μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα ενημέρωσης με τον ίδιο να έχει σκυμμένο το κεφάλι καθώς έμπαινε στο ελικόπτερο της αστυνομίας.

Ο Gomez πριν πάρει τον τίτλο του βαρόνου ήταν δάσκαλος και ακτιβιστής της αριστεράς. Ο ίδιος επέμενε πως το δικό του καρτέλ τηρούσε έναν αυστηρό ηθικό κώδικα, αν και όσο περνούσε ο καιρός άρχισε να παραδέχεται τις εγκληματικές δραστηριότητες της συμμορίας του, η οποία το 2013 έλεγχε μεγάλο μέρος της πολιτείας Michoacan.

Η σύλληψη σημειώθηκε έναν χρόνο έπειτα από εκείνη του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, επικεφαλής του καρτέλ της πολιτείας Σιναλόα, μιας συμμορίας που θεωρείται από τις πιο ισχυρές στον κόσμο σε ό,τι αφορά στη διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.

Ο πρόεδρος του Μεξικό δήλωσε ότι με τη σύλληψη του ”La Tuta” το κράτος δικαίου έχει ενισχυθεί κατευνάζοντας την οργισμένη κοινή γνώμη που πιστεύει ότι η εξουσία και οι αρχές συνεργάζονται με εγκληματικές οργανώσεις.

ΠΗΓΗ : BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε