Κόσμος

Μια ντουζίνα φουσκωτοί για την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν [vid]

Μια ντουζίνα μπράβοι περιτριγυρίζουν την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Kim Yo Jon, που έδωσε το παρών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα.

Η Kim Yo Jon απόλαυσε την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ακριβώς πίσω από τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Mike Pence.

Λίγο νωρίτερα είχε σφίξει το χέρι του προέδρου της Νότιας Κορέας Moon Jae-in καθώς έμπαιναν στο στάδιο για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρόεδρος Moon Jae-in έκανε λόγο για “ειρηνικούς Ολυμπιακούς Αγώνες” που θα ανοίξουν τον δρόμο για τον διάλογο. Εκτίμησε ότι θα ανακουφίσουν τις εντάσεις στη χερσόνησο και θα πείσουν την Πιονγκγιάνγκ να παραιτηθεί από τις ατομικές της φιλοδοξίες.

Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κάλεσμα στον πρόεδρο Moon να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια γεύματος το Σάββατο. Η πρόσκληση θα είναι για το 2018 και αν προχωρήσει θα είναι η πρώτη επίσκεψη προέδρου της Νότιας Κορέας τα τελευταία 11 χρόνια.

Πρώτη επίσκεψη από μέλος της δυναστείας

Τελευταίο μέλος της οικογένειας Κιμ που πήγε στη Σεούλ ήταν ο παππούς της Yo Yong και ιδρυτής του Βορρά Kim II Sung αφού οι δυνάμεις του εισέβαλαν το 1950 και έπεσε η πρωτεύουσα.

Η σύγκρουση τερματίστηκε 3 χρόνια αργότερα με εκεχειρία αντί για συνθήκη ειρήνης. Κάτι που άφησε τη χερσόνησο χωρισμένη από την ισχυρά οχυρωμένη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και τις δύο πλευρές τεχνικά σε κατάσταση πολέμου.

Η μικρότερη αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, που συνοδευόταν από μια ντουζίνα σωματοφύλακες, είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας των κυβερνήσεων της Πιονγκγιάνγκ που επισκέφθηκε τη Νότια Κορέα από τον Πόλεμο της Κορέας.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
Εκλογή νέου Πάπα: Το Κονκλάβιο, ο μαύρος ή άσπρος καπνός κι όλο το περίπλοκο τελετουργικό στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό
Οι Καρδινάλιοι ψηφίζουν μυστικά τον υποψήφιό τους, γράφοντας το όνομά του σε ένα χαρτάκι και τοποθετώντας την ψήφο τους σε ένα δισκοπότηρο στην κορυφή ενός βωμού που βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας
Καρδινάλιοι στο Βατικανό
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1
Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ηλικία 88 ετών: Η περίοδος πένθους, το τελετουργικό της ταφής του και οι διαδικασίες για τη διαδοχή του
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε πάρει εξιτήριο στις 23 Μαρτίου από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν από τις 14 Φεβρουαρίου, έχοντας υποστεί διπλή πνευμονία. Η ανακοίνωση του Καρδινάλιου Φάρελ για τον θάνατό του. Δείτε Live εικόνα από την πλατεία του Αγίου Πέτρου
Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος 12