Κόσμος

Μια σπάνια καμηλοπάρδαλη γεννήθηκε στο ζωολογικό πάρκο του Τσέστερ [pic]

Γεννητούρια στο ζωολογικό πάρκο του Τσέστερ στη βορειοδυτική Αγγλία! Μια καμηλοπάρδαλη Ρότσιλντ, είδος που απειλείται με εξαφάνιση καθώς ο πληθυσμός του αριθμεί λιγότερα από 1.600 ζώα στην Κένυα και στην Ουγκάντα, γεννήθηκε τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το πάρκο.

“Η Tula, μαμά για πρώτη φορά, έφερε στον κόσμο το πιο πολύτιμο χριστουγεννιάτικο δώρο”, γράφει το πάρκο στη σελίδα του Chester Zoo|Facebook αναρτώντας και φωτογραφία του μωρού να στέκεται όρθιο ανάμεσα στα πόδια της μαμάς του. “Οι καμηλοπαρδάλεις Ρότσιλντ απειλούνται επικίνδυνα με εξαφάνιση και η γέννηση του μωρού μας γεμίζει χαρά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σάρα Ροφ, υπεύθυνη για τις καμηλοπαρδάλεις στο πάρκο καταγγέλλοντας παράλληλα μια “σιωπηρή εξαφάνιση” αυτού του υποείδους, η οποία οφείλεται στην καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος και στο κυνήγι για το κρέας τους.

Το μωρό, του οποίου το φύλο και το όνομα δεν έχουν ανακοινωθεί, έχει ήδη ύψος 1,80 μέτρα. “Όταν θα έχει συνηθίσει λίγο περισσότερο στα μακριά του πόδια, τότε θα το παρουσιάσουμε στις άλλες καμηλοπαρδάλεις, επί του παρόντος όμως είναι σημαντικό η μαμά και το μωρό να περάσουν μερικές ημέρες μαζί”, προσθέτει η Σάρα Ροφ.

Η καμηλοπάρδαλη Ρότσιλντ παίρνει το όνομά της από τον βρετανό ζωολόγο και ιδρυτή του μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Τρινγκ στο Χερτφορτσάιρ, Γουόλτερ Ρότσιλντ. Λέγεται επίσης καμηλοπάρδαλη Μπαρίνγκο — ονομασία που παραπέμπει στη λίμνη Μπαρίνγκο της Κένυας, όπου ζει και η καμηλοπάρδαλη Ουγκάντας, από τη χώρα όπου ο πληθυσμός του είδους αυτού μειώθηκε κατά 90% και πλέον τα τελευταία 45 χρόνια, διευκρίνισε ο ζωολογικός κήπος.
Απομένουν μόλις 1.600 που ζουν ελεύθερες στη φύση. Ένα από τα χαρακτηριστικά τους είναι η απουσία κηλίδων στα πόδια τους.

Στις αρχές της χρονιάς, οι ειδικοί στις καμηλοπαρδάλεις του ζωολογικού πάρκου μετέβησαν στην Ουγκάντα για να βοηθήσουν στην προστασία των ζώων αυτών που ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι ειδικοί μετείχαν στην πρώτη απογραφή για καμηλοπαρδάλεις Ρότσιλντ ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους για τους οποίους ο αριθμός τους δεν αυξάνεται μέσα στους εθνικούς δρυμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα