Κόσμος

Μια “τίγρης” και δύο “πίθηκοι” διαδήλωσαν στα γραφεία της Air France [pics]

Μια "τίγρης" και δύο "πίθηκοι", κρατώντας πλακάτ, διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της Air France στην Πλατεία Ενβαλίντ του Παρισιού. Ζητούσαν από την εταιρεία να μη μεταφέρει στο εξής μακάκους που προορίζονται για πειραματόζωα σε εργαστήρια.

Η μη κυβερνητική οργάνωση “One Voice” επανεκκίνησε με αυτόν τον τρόπο μια εκστρατεία που είχε ξεκινήσει –χωρίς θετική έκβαση– το 1996. Όπως υποστηρίζει, οι μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τη μεταφορά μακάκων με τα αεροσκάφη τους, εκτός από την Air France.

“Air France, όχι πίθηκους στον χώρο των αποσκευών” έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι τρεις ακτιβιστές της οργάνωσης.

“Χρειάζεται πολιτική βούληση για την αλλαγή”, εξήγησε η Μιριέλ Αρνάλ, η πρόεδρος της One Voice. “Πρέπει να σταματήσουμε τις εύκολες λύσεις, να πιέσουμε τους ερευνητές να βρουν άλλον τρόπο (σ.σ. και να μην χρησιμοποιούν πιθήκους). Η Air France συμβάλη στη συνέχιση αυτών των πρακτικών”, πρόσθεσε, καλώντας “το κράτος να πάρει θέση”.

Η απαγόρευση στις χώρες της ΕΕ από το 2010

Η εταιρεία από την πλευρά της τόνισε ότι έχει “διασφαλίσει στα ζώα τις καλύτερες συνθήκες μεταφοράς” και σημείωσε ότι “η χρήση πρωτευόντων για επιστημονικούς σκοπούς είναι αποφασιστικής σημασίας σε πολλούς ιατρικούς τομείς”.

Τα πειράματα σε μεγάλους πιθήκους απαγορεύονται στις χώρες της ΕΕ από το 2010, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα μικρότερα είδη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Η δικαστής Σάρλοτ Σουίνι διατηρεί την προσωρινή απαγόρευση απελάσεων από την Πολιτεία του Κολοράντο με βάση τον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Σφαγή τουριστών στην Ινδία: Στους 28 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση της μαχητικής ομάδας «Αντίσταση του Κασμίρ»
Γραφικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν από ντόπιους στα social media έδειχναν τραυματισμένους τουρίστες να κείτονται σε λίμνες αίματος, ενώ οι συγγενείς τους ούρλιαζαν και παρακαλούσαν για βοήθεια
Ινδοί αστυνομικοί φρουρούν σε σημείο ελέγχου μετά από ύποπτη επίθεση μαχητών, κοντά στο Pahalgam στην περιοχή Anantnag του νότιου Κασμίρ