Site icon NewsIT
13:23 | 02.07.20

Μιανμάρ: Βίντεο – σοκ! Η στιγμή που το “τσουνάμι” λάσπης σκεπάζει το ορυχείο και θάβει εκατοντάδες εργάτες

Μιανμάρ: Βίντεο – σοκ! Η στιγμή που το “τσουνάμι” λάσπης σκεπάζει το ορυχείο και θάβει εκατοντάδες εργάτες
Newsit Newsroom

Σοκαριστικές είναι οι νέες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Μιανμάρ, όπου τουλάχιστον 113 εργάτες (τόσοι έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής) σκοτώθηκαν σε ορυχείο.

Στα νέα βίντεο φαίνεται η στιγμή της κατολίσθησης από τα τριγύρω βουνά, με τόνους λάσπης και μπάζων να προκαλούν ένα “τσουνάμι” και να θάβουν όλο το ορυχείο!

https://www.youtube.com/watch?v=BXMF0dnv9Ag

Οι έρευνες για επιζώντες ανεστάλησαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών στην περιοχή, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

“Οι εργάτες του ορυχείου παρασύρθηκαν από ένα κύμα λάσπης που προκλήθηκε από τις σημαντικές νεροποντές” στην περιοχή, διευκρίνισε η πυροσβεστική υπηρεσία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

“Μέχρι στιγμής έχουμε βρει συνολικά 113 πτώματα”, προσέθεσε.

Dozens killed in deadly mudslide at Myanmar jade mine

Βυθισμένοι στην λάσπη

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα της πυροσβεστικής στο Facebook δείχνουν μια ομάδα των σωστικών συνεργείων να προχωρεί σε μια κοιλάδα που έχει βυθιστεί στη λάσπη στο καντόνι Χπάκαντ, κοντά στην μεθόριο με την Κίνα.

Κάθε χρόνο δεκάδες εργάτες που εργάζονται σε ορυχεία νεφρίτη χάνουν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που οφείλονται στις επισφαλείς συνθήκες εργασίας τους, ιδιαίτερα την περίοδο των μουσώνων.

Η ευημερούσα, αλλά ελλιπώς εποπτευόμενη βιομηχανία ορυχείων, απασχολεί πολλούς μη δηλωμένους εργάτες, και ευθύνεται για απώλεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την μκο Watchdog Global Witness.

Τα ανοιχτά ορυχεία νεφρίτη του Χπάκαντ έχουν δώσει την όψη σεληνιακού τοπίου στην περιοχή αυτή.

Συχνές οι κατολισθήσεις

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Χπάκαντ και τα θύματα είναι συχνά μέλη μη προνομιούχων εθνικών μειονοτήτων, τα οποία επιχειρούν σχεδόν παράνομα σε πρώην ορυχεία που έχουν εγκαταλειφθεί.

Οι άφθονοι φυσικοί πόροι της βόρειας Μιανμάρ –μεταξύ των οποίων νεφρίτης, σπάνια ξυλεία, χρυσός και κεχριμπάρι– συμβάλλουν στην χρηματοδότηση των δύο στρατοπέδων ενός εμφυλίου πολέμου που διαρκεί πολλές δεκαετίες ανάμεσα στους αντάρτες της εθνότητας Καχίν και τους στρατιωτικούς της Μιανμάρ.

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version