Site icon NewsIT

Μικρή άνοδο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών δείχνει νέα δημοσκόπηση

04.09.2013 | 15:18
Μικρή άνοδο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών δείχνει νέα δημοσκόπηση

Μικρή άνοδο κατέγραψαν οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση Μέρκελ - Στάινμπρουκ, όπου επικράτησε ο δεύτερος με βραχεία κεφαλή.

Τα πρώτα κέρδη από τα αποτελέσματα της πρόσφατης τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Πέερ Στάινμπρουκ, όπου οι περισσότεροι αναλυτές είχαν αναδείξει νικητή τον επικεφαλής του SPD, φαίνεται να εισπράττει το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών σε νέα δημοσκόπηση που έγινε ενόψει των γερμανικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, μικρή άνοδο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Στάινμπρουκ, ανάλογη πτώση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και ενίσχυση του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) δείχνει η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL και ολοκληρώθηκε μετά την τηλεμαχία της περασμένης Κυριακής.

Αυξήθηκαν κατά μία μονάδα τα ποσοστά των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, μετά την τηλεμαχία της Κυριακής μεταξύ Μέρκελ και Στάινμπρουκ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ έχασε μία μονάδα και περιορίστηκε στο 40%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παραμένουν στο όριο εισόδου στη Βουλή, με 5%. Το SPD του Στάινμπρουκ κέρδισε μία μονάδα και έφθασε στο 23%, ενώ οι Πράσινοι παραμένουν στο 11% και η Αριστερά χάνει μια μονάδα και πέφτει στο 9%. Η AfD καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά της στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, με 4%, παραμένει ωστόσο κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Δεν αλλάζω στάση για την Ελλάδα

Η Μέρκελ δασκάλα για τους… ατίθασους της ευρωζώνης (σκίτσο)

Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα θέλει ο Στάινμπρουκ

Debate: Νικητής στο… νήμα ο Στάινμπρουκ – Πού «πάτωσε» η Μέρκελ

 


Γερμανικό debate: Μέρκελ: Θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο η Ελλάδα – Στάινμπρουκ: Αν ήμουν καγκελάριος θα το είχα χειριστεί διαφορετικά

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version