Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Μήνυμα Ιταλίας σε Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε τα όσα κάνετε με την Λιβύη

Ιταλία

Μήνυμα προς την Άγκυρα απέστειλε ο Τζουζέπε Κόντε πως δεν πρόκειται να δεχτεί την Τουρκική στρατιωτική βοήθεια προς την Λιβύη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου και ερωτηθείς για το θέμα, τόνισε πως η στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία στην Λιβύη θα επιδείνωνε την κατάσταση στην περιοχή.

“Παρακάλεσα τον πρόεδρο της Τουρκίας να μην έχει μια τέτοια στρατιωτική ανάμειξη” είπε ο Κόντε για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα.

Όπως υποστήριξε ο Κόντε, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις με πολλούς αμάχους νεκρούς. Ζήτησε να αυξηθεί η πίεση με διπλωματικά μέσα προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση.

Όπως είπε μάλιστα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών του, Λουϊτζι ντι Μάιο, ίσως επισκεφθεί εκ νέου τη Λιβύη για να προωθήσει την ιταλική αποφασιστικότητα για «παύση των εχθροπραξιών».

Ο Κόντε δήλωσε επίσης ότι η Ε.Ε είναι αποφασισμένη να παίξει έναν σημαντικό ρόλο και επομένως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να είναι ενωμένες στη στάση τους έναντι της Λιβύης με σκοπό την πολιτική λύση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις