Site icon NewsIT

Μήνυμα Νετανιάχου μετά την εκτόξευση drone από το Λίβανο με στόχο το σπίτι του – «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει»

19.10.2024 | 13:47
Μήνυμα Νετανιάχου μετά την εκτόξευση drone από το Λίβανο με στόχο το σπίτι του – «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει»

A member of Israeli security personnel stands at the entrance to a street, following a drone attack from Lebanon towards Israel amid ongoing hostilities between Hezbollah and Israel, in Caesarea, Israel, October 19, 2024 REUTERS/Rami Shlush ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL

Μπορεί το πρωί του Σαββάτου (19.10.2024) η Χεζμπολάχ σε μια επίδειξη δύναμης να χτύπησε με drone στο σπίτι του Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Καισάρεια του Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό της χώρας να στέλνει το δικό του μήνυμα. 

Λίγες μόνο ώρες μετά το χτύπημα της Χεζμπολάχ ο Μπένζαμιν Νετανιάχου εμφανίστηκε σε βίντεο το οποίο ανέβηκε στο X να περπατά στην αυλή του σπιτιού του.

«Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;», ήταν η ερώτηση προς τον Νετανιάχου.

Η απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ ήταν αφοπλιστική: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

Ο Νετανιάχου συνεχίζει λέγοντας στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξουδετερώσαμε τη μαζική δολοφονία του [ηγέτη της Χαμάς] Γιαχία Σινουάρ, όπως έχω πει, βρισκόμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Και θέλω να πω και κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ».

Στην αγγλική έκδοση, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο τρομοκράτη του οποίου οι μπράβοι αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν μωρά ζωντανά. Τον εξουδετερώσαμε και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες εντολοδόχους του Ιράν».

Στο βίντεο ο Νετανιάχου εμφανίζεται χαλαρός με γυαλιά και ένα πόλο μπλουζάκι να περπατά άνετος σε ένα πάρκο.

 

Να σημειωθεί ότι το πρωί του Σαββάτου ένα drone εκτοξεύθηκε εναντίον του σπιτιού του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, μετά την ανακοίνωση από τις ένοπλες δυνάμεις ότι ένα drone προερχόμενο από το Λίβανο έπληξε μια «δομή» σ’ αυτή την παραλιακή πόλη του κεντρικού Ισραήλ.

«Ένα drone εκτοξεύθηκε προς την κατοικία του πρωθυπουργού στην Καισάρεια. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν ήταν εκεί και το επεισόδιο δεν προκάλεσε θύματα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του Νετανιάχου.

Δεν είναι σαφές αν η κατοικία είναι η «δομή» στην οποία είχαν αναφερθεί νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις.

Κλιμακώνει τις επιθέσεις η Χεζμπολάχ

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα πως στοχοθέττησε την περιοχή της Χάιφας και μια στρατιωτική βάση σε κοντινή απόσταση, στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι από θραύσματα, σύμφωνα με το Magen David Adom, το ισραηλινό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού.

Η λιβανική οργάνωση είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι μπήκε σε μια «φάση κλιμάκωσης» με το Ισραήλ, με το οποίο βρίσκεται πλέον σε ανοικτό πόλεμο.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το βόρειο τμήμα του Ισραήλ βρέθηκε στο στόχαστρο μιας ομοβροντίας περίπου 100 βλημάτων που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο σήμερα το πρωί. 

Στο Κυριάτ Άτα, σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τη Χάιφα, η υπηρεσία Magen David Adom καταμέτρησε τρεις ανθρώπους «που τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα», άλλους δύο «που τραυματίστηκαν ελαφρά από το ωστικό κύμα των εκρήξεων», όπως και πέντε ανθρώπους «που έπαθαν κρίσεις άγχους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version