Τετάρτη, 26 Ιουν.
30oC Αθήνα

«Μήνυμα» της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ: Δημοσιοποίησε πλάνα στόχων που κατέγραψε ανενόχλητο drone

«Μήνυμα» της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ: Δημοσιοποίησε πλάνα στόχων που κατέγραψε ανενόχλητο drone

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του ισραηλινού στρατού γνώριζαν δύο εβδομάδες πριν την 7η Οκτωβρίου την ύπαρξη σχεδίων επίθεσης της Χαμάς, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιχειρεί να διασύρει το Ισραήλ και τα μέτρα ασφαλείας του.

Η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη, 18/6/2024, ένα βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών και 31 δευτερολέπτων που είναι, όπως υποστηρίζει, εικόνες που συνέλλεξε αναγνωριστικό αεροσκάφος από τοποθεσίες στο Ισραήλ.

Στις εικόνες αυτές περιλαμβάνονται και πλάνα από το λιμάνι και το αεροδρόμιο της πόλης Χάιφα.

Η Χάιφα απέχει 27 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, δήλωσε τον Νοέμβριο πως η Χεζμπολάχ στέλνει αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τη Χάιφα.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση έχει στείλει αναγνωριστικά και επιθετικά drones στο Ισραήλ τους τελευταίους οκτώ μήνες, καθώς ανταλλάσσει πυρά με τον ισραηλινό στρατό παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία εργάζονται για μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων σχετικά με τις εχθροπραξίες κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις