Δευτέρα, 21 Οκτ.
19oC Αθήνα

Μηνύουν την Jessica Biel – Τους παρακράτησαν φιλοδωρήματα μαμούθ!

Jessica Biel

Εργαζόμενοι του εστιατορίου της Jessica Biel “Au Fudge” μηνύουν την ηθοποιό και τους συνεργάτες τους για παρακράτηση φιλοδωρημάτων.

Εννέα υπάλληλοι του εστιατορίου της Jessica Biel και τεσσάρων συνεργατών της ζήτησαν την καταβολή αποζημιώσεων. Υποστηρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες παρακράτησαν φιλοδωρήματα ύψους 430.100 δολαρίων από ιδιωτικά events.

Διεκδικούν επίσης 31.549 δολάρια από ρεπό που δεν τους δόθηκαν ποτέ και πρόσθετη αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυριού δολαρίων. Η Jessica Biel και οι συνεργάτες τη κατηγορούνται για παρακράτηση φιλοδωρημάτων από τους εργαζομένους του εστιατορίου στο Λος Άντζελες.

Οι δυσαρεστημένοι εργαζόμενοι περιγράφουν τους εαυτούς τους ως νέους στο Λος Άντζελες που δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, το Au Fudge χρέωνε επιπλέον 22% τους πελάτες που διοργάνωναν ιδιωτικά events για φιλοδωρήματα στο εστιατόριο του West Hollywood. Ωστόσο οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως δεν έλαβαν ποτέ αυτά τα χρήματα.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες κατηγόρησαν έναν manager για το περιστατικό. Υποστηρίζουν ότι δεν τα έχουν πάρει ακόμα και μετά την απόλυσή του.

Πρώην εργαζόμενοι “καίνε” την Jessica Biel

Η πρώην διευθύντρια του Au Fudge Alexandra Desage στην κατάθεσή της ανέφερε ότι κάθε πελάτης ιδιωτικού event πίστευε ότι τα φιλοδωρήματα πήγαιναν στο προσωπικό. “Δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια φορά που κάποιος πελάτης παραπονέθηκε για το επιπλέον ποσό”.

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τον συνιδιοκτήτη της Jessica Biel, Jon Rollo, του είπε ότι είναι παράνομο οι πελάτες του Au Fudge να πληρώνουν επιπλέον για φιλοδωρήματα που δεν μεταβιβάζονται ποτέ στους εργαζόμενους. Εκείνος της απάντησε “δεν νομίζω ότι καταλαβαίνεις. Μην ανησυχείς για αυτό”.

Ο Jamie Aronson δήλωσε ότι ρώτησε έναν general manager για την πρακτική που εφάρμοζαν και πήρε παρόμοια απάντηση. “Μην ανησυχείς για αυτό. Είναι όλα καλά. Οι πελάτες είναι πολύ πιο πιθανό να δεχτούν ένα 20% στην τιμή αν πιστεύουν ότι πηγαίνει στους υπαλλήλους”. Να σημειωθεί πως ούτε ο Aronson ούτε η Desage είναι ενάγοντες στην αγωγή.

Το εστιατόριο Au Fudge ανήκει στην Jessica Biel, τον Joey Gonzalez, την Kim Muller, την Estee Stanley και τη Monica Saunders-Weinberg. Άνοιξε τον Μάρτιο του 2016 και αυτοπροσδιορίζεται ως φιλικό για γονείς και παιδιά.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις