Κόσμος

Μήνυση της Κάρολα Ρακέτε στον Ματέο Σαλβίνι

Η Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου διάσωσης μεταναστών Sea-Watch θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση μεταξύ της ακτιβίστριας και του ακροδεξιού ηγέτη.

Η Κάρολα Ράκετε, ηλικίας 31 ετών, αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό που είχε τεθεί την Τρίτη, αφότου δικαστής απέρριψε την κατηγορία ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές Ιταλών στρατιωτικών αγνοώντας τις εντολές τους και μεταφέροντας δεκάδες μετανάστες στη Λαμπεντούζα.

Ο Σαλβίνι έχει επανειλημμένως καταγγείλει τη Ράκετε, αποκαλώντας την «πειρατή» και «εγκληματία», υποσχόμενος ότι θα την απελάσει από την Ιταλία.

Ο δικηγόρος της Ράκετε Αλεσάντρο Γκαμπερίνι είπε ότι η μηνυτήρια αναφορά έχει συνταχθεί. «Έχουμε ήδη προετοιμάσει την υπόθεση σε βάρος του υπουργού Σαλβίνι» εξήγησε στο Radio Cusano Campus, κατηγορώντας τον ακροδεξιό πολιτικός για υποδαύλιση του μίσους.

Η Ράκετε βρέθηκε στο στόχαστρο διαδικτυακών τρολ που την απείλησαν με βιασμό και θάνατο. Αυτή τη στιγμή κρύβεται.

«Η υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση είναι ένας τρόπος να στείλουμε ένα μήνυμα. Όταν οι άνθρωποι πλήττονται στο πορτοφόλι, κατανοούν ότι δεν μπορούν να προσβάλλουν τους άλλους άσκοπα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος, αναφερόμενος στα πιθανά πρόστιμα που θα μπορούσαν να επιβληθούν στον Σαλβίνι, εάν καταδικαστεί.

Το… απολαμβάνει ο Σαλβίνι

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας κι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης φάνηκε να απολαμβάνει το ενδεχόμενο μιας δικαστικής μάχης.

«Καταπατά του νόμους και επιτίθεται εναντίον πλοίων του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Και κατόπιν με μηνύει. Οι γκάνγκστερ δεν με τρομάζουν, πόσο μάλλον μια πλούσια και κακομαθημένη Γερμανίδα κομμουνίστρια» έγραψε στο Twitter.

Στο μεταξύ, ο Ματέο Σαλβίνι είπε σήμερα ότι ένα άλλο πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης, το Alan Kurdi με γερμανική σημαία, περισυνέλλεξε 65 ανθρώπους από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λιβύης, προειδοποιώντας το να μην επιχειρήσει να πάει στην Ιταλία.

Σε μια ανοικτή επιστολή στον Γερμανό ομόλογό του Χορστ Ζεεχόφερ, ο Σαλβίνι επισήμανε ότι είναι ζωτικής σημασίας το να μεσολαβήσει το Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η Ιταλία δεν θα επιτρέψει στο Alan Kurdi να προσδέσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στην Δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα
Πιτ Χέγκσεθ
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1