Site icon NewsIT

Μνημόσυνο στον άταφο Κωνσταντίνο Κατσίφα, στις Βουλιαράτες [Pics]

04.11.2018 | 11:55
Μνημόσυνο στον άταφο Κωνσταντίνο Κατσίφα, στις Βουλιαράτες [Pics]

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στις Βουλιαράτες, όπου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει άταφος πολλά 24ωρα μετά την αντιπαράθεσή του και η μητέρα του κλαίει και οδύρεται ζητώντας να της δώσουν το παιδί της να το θάψει. Οι αλβανικές αρχές κωλυσιεργούν βασανίζοντας έτσι τους συγγενείς του 35χρονου.

Η κυρία Βασιλική Κατσίφα, συγκλόνισε μιλώντας με τον βουλευτή του κόμματος LSI, Βαγγέλη Τάβο: «Κάνω έκκληση για τον γιο μου. Θέλω να μου έρθει το γρηγορότερο στο σπίτι. Να το θρηνήσω, να το αγκαλιάσω το παιδί μου. Τι το κρατάνε το παιδί μου; Γιατί το κρατάνε Βαγγέλη, γιατί δεν φωνάζετε όλοι; Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου» λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό. Ήθελε τον τόπο του, το χωριό του. Να ζούμε με το φόβο;».

Δείτε το ξέσπασμα της μάνας του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Κατρούγκαλος προς Αλβανία: Δώστε πίσω την σορό του Κατσίφα στους συγγενείς

«Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας: να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων αδελφών μας. Τέλος, με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε: «Δεν μείναμε σε ευχές. Προχωρήσαμε στα αναγκαία διαβήματα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, με τον αυτονόητο σεβασμό στη Δικαιοσύνη». Χαρακτήρισε μάλιστα θετικό ότι έγινε δεκτό το ελληνικό αίτημα για παρουσία Έλληνα αστυνομικού στην Αλβανία κατά τη διεξαγωγή των σχετικών ερευνών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version