Κόσμος

Μολδαβία: Σε κώμα νοσηλεύεται ο 43χρονος που σκότωσε 2 αστυνομικούς στο αεροδρόμιο του Κισινάου

Σε κώμα νοσηλεύεται ο 43χρονος άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου, ανέφεραν χθες Σάββατο (1.7.2023) οι Αρχές της Μολδαβίας, κάνοντας γνωστό ότι καταζητείται στο Τατζικιστάν για μια υπόθεση απαγωγής υπαλλήλου τράπεζας.

Όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή, όταν ο 43χρονος έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Κισινάου από την Κωνσταντινούπολη και του απαγορεύτηκε η είσοδος στη Μολδαβία. Με συνοδεία αστυνομικών, πήγε ξανά στις αναχωρήσεις για να ξαναφύγει προς την Τουρκία.

Όμως, αιφνιδίασε έναν αστυνομικό, του άρπαξε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί, σκοτώνοντας δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίζοντας έναν πολίτη.

Ο υπηρεσιακός γενικός εισαγγελέας, Ίον Μουστεάτα, ανακοίνωσε ότι ο δράστης εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, μετά τον τραυματισμό του κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μολδαβίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δέχθηκε περίπου 10 σφαίρες και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση αμέσως μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Από την εισαγγελία του Τατζικιστάν έγινε γνωστό ότι ο δράστης της επίθεσης καταζητείται σε σχέση με υπόθεση απαγωγής τραπεζικού υπαλλήλου στην πρωτεύουσα Ντουσαμπέ, τον περασμένο μήνα.

Από την πλευρά του, ο Μουστεάτα ξεκαθάρισε ότι ο 43χρονος θα δικαστεί στη Μολδαβία, «εφόσον επιζήσει», συμπληρώνοντας ότι οι αρχές θεωρούν πως το επεισόδιο δεν σχετίζεται με «τρομοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837