Site icon NewsIT

Μόνο… “εισαγόμενα” και μόνο 2 τα νέα κρούσματα στην Κίνα

06.05.2020 | 06:54
Μόνο… “εισαγόμενα” και μόνο 2 τα νέα κρούσματα στην Κίνα

People wear protective masks as they leave work during evening rush hour in Beijing as the spread of the novel coronavirus disease (COVID-19) continues, China April 20, 2020. REUTERS/Thomas Peter

Τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Κίνα σχετικά με την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού είναι εντυπωσιακά. Για άλλη μια μέρα δεν ανακοινώθηκε κανένας θάνατος και μόλις δυο κρούσματα.

Και τα δυο νέα κρούσματα στην Κίνα είναι «εισαγόμενα», όπως αποκαλεί το Πεκίνο τους ασθενείς που νοσούν στην Κίνα αλλά έχουν ταξιδέψει από το εξωτερικό ενώ είναι μολυσμένοι. Χθες είχε ανακοινωθεί μόλις ένα κρούσμα.

Click4more Ο κορονοϊός καλπάζει στις ΗΠΑ: Ξανά πάνω από 2.000 οι νεκροί σε μια μέρα

Επίσης Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 20 νέων περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, από 15 μία ημέρα νωρίτερα.

Πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα — όπου έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο — ανέρχεται επισήμως σε 4.633 νεκρούς επί συνόλου 82.883 κρουσμάτων μόλυνσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version