Δευτέρα, 19 Αυγ.
33oC Αθήνα

Μόσχα σε Ερντογάν: Τηρούμε αυστηρά τις δεσμεύσεις μας στη Συρία

Συρία

Ο Ερντογάν είχε νωρίτερα επιτεθεί εναντίον της Ρωσίας, καθώς στρατηγικής σημασίας πόλη στη Συρία έπεσε στα χέρια των υποστηριζόμενων από την Μόσχα δυνάμεων του Άσαντ.

Σχεδόν πριν προλάβει να “στεγνώσει το μελάνι” της δήλωσης Ερντογάν που έβαζε στο στόχαστρο την Ρωσία, η Μόσχα απάντησε.

Σε ήπιο, αλλά αυστηρό ύφος, χωρίς κορώνες, η Μόσχα απάντησε στις αιτιάσεις του Ερντογάν ότι η Ρωσία δεν τιμά της υπογραφή της στις συμφωνίες για την Συρία.

Η Ρωσία είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στη Συρία, ήταν η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στις καταγγελίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια λιτή ανακοίνωση του, την οποία μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS , δηλώνει ότι « η Ρωσία είναι προσηλωμένη στην αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει».

«Με τη Ρωσία υπογράψαμε συμφωνίες (…) Αν η Ρωσία σέβεται τις συμφωνίες αυτές, τότε θα κάνουμε το ίδιο. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, η Ρωσία δεν τις σέβεται», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η σπάνια αυτή κριτική του Τούρκου προέδρου προς τη Ρωσία έγινε μετά την ανακατάληψη από τον συριακό στρατό της Μααρέτ αλ Νούμαν, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, έπειτα από μήνες βομβαρδισμών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις