Κόσμος

Μουσείο στο Παρίσι ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του σε… γυμνιστές

Μια προσπάθεια για... ευρύτερο άνοιγμα στο κοινό φαίνεται πως κάνει μουσείο στο Παρίσι, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του σε επισκέπτες γυμνιστές, παρέχοντάς τους συγκεκριμένες ώρες επισκέψεων για να περιηγηθούν σε μια έκθεση.

Το μουσείο σύγχρονης τέχνης Palais de Tokyo, το οποίο βρίσκεται στο πολυτελές 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι το πρώτο μουσείο στην πόλη που δίνει τέτοια δυνατότητα, παρότι οι γυμνιστές στο Παρίσι έχουν αποκτήσει και άλλα προνόμια το τελευταίο διάστημα.

Ένα πάρκο στα ανατολικά του Παρισιού, το Bois de Vincennes, έγινε τον περασμένο χρόνο η πρώτη ζώνη αποκλειστικά για γυμνιστές στην πόλη και ο χώρος άνοιξε φέτος και πάλι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Οι γυμνιστές υποστηρίζουν ότι η εκδήλωση στο μουσείο, όπου παραβρέθηκαν περίπου 160 επισκέπτες, είναι μια καινοτομία σε μια από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου.

“Σήμερα αλλάζει η νοοτροπία. Οι γυμνιστές…καταρρίπτουν τα εμπόδια, τα ταμπού και την απαγορευτική νοοτροπία του παρελθόντος”, δήλωσε ο Ζιλιέν Κλοντ-Πενεγκρί, ο διευθυντής επικοινωνίας της Ένωσης Γυμνιστών Παρισίων.

Σύμφωνα με την Ένωση, η οποία μόνο στο Παρίσι αριθμεί 88.000 μέλη, σε όλη τη χώρα υπάρχουν 2,6 εκατομμύρια γυμνιστές.

Αργότερα μέσα στον χρόνο προγραμματίζεται να λειτουργήσει και νυχτερινό κλαμπ για γυμνιστές.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται εκδήλωση για γυμνιστές σε μουσείο. Μια γκαλερί στη Βιένη προσκάλεσε τους επισκέπτες να βγάλουν τα ρούχα τους για μια ειδική παρουσίαση το 2013 έκθεσης αφιερωμένης σε πίνακες με ανδρικό γυμνό, ενώ ένα μουσείο στην Αυστραλία έχει επίσης ανοίξει τις πόρτες του σε γυμνούς επισκέπτες.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας