Δευτέρα, 29 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Μουσουλμάνα σήκωσε το νικάμπ σε δικαστήριο για να μη τη βάλουν φυλακή!

Μουσουλμάνα σήκωσε το νικάμπ σε δικαστήριο για να μη τη βάλουν φυλακή!

Απίστευτη τροπή πήρε η υπόθεση μιας μουσουλμάνας σε δίκη για ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε. Η 43χρονη Amira Behari συμφώνησε να βγάλει το νικάμπ μετά τις προειδοποιήσεις των δικαστών πως ρίσκαρε να πάει φυλακή.

Η Amira Behari ισχυρίστηκε ότι ο 59χρονος της επιτέθηκε φραστικά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, λέγοντάς της πως δεν ανήκουν εκεί. Ο δικαστής Thomas Mueller στην αρχική ακρόαση ζήτησε να δει το πρόσωπό της για να “διαβάσει τα συναισθήματά της”. “Θέλω να σε δω διαφορετικά θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα κατά την εκδίκαση της υπόθεσής σας”.

Η 43χρονη γυναίκα αρχικά αρνήθηκε. “Έχω έναν Θεό που στο τέλος θα με δει. Δεν θα το κάνω”. Στο δικαστήριο φορούσε νικάμπ, γάντια και ένα μακρύ δερμάτινο παλτό. Ο δικαστής Mueller εγκατέλειψε την προσπάθεια και είπε ότι δεν είχε άλλη εναλλακτική από το να αθωώσει τον κατηγορούμενο.

Η απόφασή του εξόργισε δικαστές και εισαγγελείς στη Γερμανία που άσκησαν έφεση κατά της απόφασης, προγραμματίζοντας νέο δικαστήριο. Όταν έφτασε στο δικαστήριο η Amira Behari, είχε και πάλι καλυμμένο το πρόσωπο και το κεφάλι της. Η δικαστής Claudia Bauer της έδωσε τη δυνατότητα να αποσύρει τη μήνυση, κάτι που θα σήμαινε πως δεν θα χρειαζόταν να αποκαλύψει το πρόσωπό της.

Αρνήθηκε την πρόταση. “Μου επιτέθηκε”. Σήκωσε τότε το πέπλο για να δείξει το πρόσωπό της στη δικαστή. Όταν ρωτήθηκε αν τη προσβάλουν συχνά στον δρόμο, απάντησε “γιατί σας αφορά;”. Συνέχισε ότι πολλές φορές τη φτύνουν και της επιτίθενται φραστικά. Ωστόσο και αυτή η δικαστής συντάχθηκε με τον κατηγορούμενο που και πάλι αθωώθηκε. Αν είχε αρνηθεί και πάλι να αφαιρέσει το νικάμπ, θα αντιμετώπιζε πρόστιμο ή ακόμα και φυλακή.

Η εισαγγελία του Μονάχου είχε ζητήσει τη γνώμη εμπειρογνωμόνων του Κορανίου που τους ενημέρωσαν ότι είναι επιτρεπτό μια γυναίκα να αφαιρέσει το νικάμπ της ενώπιον των αρχών, όπως δικαστών, αστυνομικών και εισαγγελέων.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε