Site icon NewsIT

Μπαγκλαντές: Ποδοπατήθηκαν από το φόβο τους! Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

26.04.2013 | 15:54
Μπαγκλαντές: Ποδοπατήθηκαν από το φόβο τους! Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Τρόμος και πανικός επικράτησε στο Μπαγκλαντές όταν κάποιος φώναξε πως καταρρέει κτίριο δίπλα σε εκείνο που έπεσε πριν μερικές μέρες και παρέσυρε στο θάνατο 304 ανθρώπους.

Οι έρευνες διάσωσης στο 8όροφο κτίριο όπου στεγάζονταν κυρίως εταιρίες που έφτιαχναν ρούχα για να τα εξάγουν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συνεχίζονταν. Μέχρι που κάποιος φώναξε πως καταρρέει και το διπλανό κτίριο.

Επικράτησε πανικός. Πολίτες, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, διασώστες, όσοι ήταν στο σημείο άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν. Ευτυχώς, η «πληροφορία» αποδείχθηκε λανθασμένη.

Όμως οι στιγμές που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του Reuters είναι συγκλονιστικές…




Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων κατάφεραν να σώσουν τη ζωή 72 ανθρώπων, που ανασύρθηκαν σήμερα ζωντανοί από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε την περασμένη Τετάρτη.
Συνολικά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν χάσει τη ζωή τους 304 άνθρωποι και άλλοι 2.300 έχουν διασωθεί.

Πρόκειται για το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στην ιστορία του Μπαγκλαντές, που στηρίζει την οικονομία του κυρίως στον τομέα της υφαντουργίας.

“Βρήκαμε ζωντανούς 45 ανθρώπους. Οι 41 από αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στο ίδιο σημείο στον τέταρτο όροφο του κτιρίου”, δήλωσε ο Αχμεντ Αλι αξιωματούχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
“Έχουμε εντοπίσει άλλους 20 ως 25 ανθρώπους σε διαφορετικό σημείο, αλλά είναι δύσκολα να τους προσεγγίσουμε. Πάντως είναι ακόμα ζωντανοί”, πρόσθεσε.


Στο κτίριο που κατέρρευσε στεγάζονταν πέντε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων που συνεργάζονταν με την ισπανική εταιρία Mango και την βρετανική Primark.

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο είχαν εκφράσει την παραμονή του δυστυχήματος την ανησυχία τους για ρωγμές στους τοίχους, όμως οι υπεύθυνοι τους είχαν αγνοήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότεροι απο 230 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές – Απίστευτες καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας – ΦΩΤΟ

Μπαγκλαντές: 165 οι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου – Συγκλονιστικές φωτό

Κτίριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος! Θρήνος στο Μπαγκλαντές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version