Site icon NewsIT

Μπάιντεν: «Λάθος» μου όταν είπα να μπει ο Ντόναλντ Τραμπ στο «στόχαστρο»

16.07.2024 | 07:09
Μπάιντεν: «Λάθος» μου όταν είπα να μπει ο Ντόναλντ Τραμπ στο «στόχαστρο»

U.S. President Joe Biden delivers an address to the nation from the Oval Office of the White House in Washington, DC on July 14, 2024. Erin Schaff/Pool via REUTERS

Σε δημόσια παραδοχή ότι έκανε λάθος προχώρησε ο Τζο Μπάιντεν όταν είπε πως είναι καιρός ο Ντόναλντ Τραμπ να μπει στο «στόχαστρο», κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δωρητές της παράταξής του στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του, με τον οποίο αναμένεται να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Είναι καιρός ο Τραμπ να μπει στο στόχαστρο», είπε ο Τζο Μπάιντεν σε συνομιλία του με δωρητές των Δημοκρατικών την 8η Ιουλίου. Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε επικρίθηκε με έντονο τρόπο μετά την απόπειρα κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο στην Πενσιλβάνια.

«Ήταν λάθος που χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη», αναγνώρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC.

«Εννοούσα να επικεντρωθούμε σ’ αυτόν, στο τι κάνει, στα μέτρα που προτείνει, στα ψέματα που είπε στο ντιμπέιτ», πρόσθεσε.

Μετά την επίθεση ενόπλου που τραυμάτισε ελαφρά τον κ. Τραμπ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος ζητεί να «ηρεμήσει» το πολιτικό κλίμα.

Ωστόσο χθες επιδίωξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εξηγώντας τη λεπτή θέση του έναντι του αντιπάλου του.

«Πώς μιλάς για την απειλή για τη δημοκρατία μας, που είναι αληθινή όταν ένας (σ.σ. πρώην) πρόεδρος λέει πράγματα όπως αυτά που λέει εκείνος; Δεν λες τίποτα, επειδή αυτό μπορεί να υποκινήσει κάποιον;».

Διαβεβαίωσε επίσης πως δεν χρησιμοποιεί ρητορική ανάλογη του αντιπάλου του. «Δεν χρησιμοποιώ εγώ τέτοια ρητορική. Ο αντίπαλός μου καταφεύγει σε αυτή τη ρητορική, μιλάει για ‘σφαγείο’ αν ηττηθεί» στις εκλογές, επέμεινε ο κ. Μπάιντεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version