Δευτέρα, 22 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Μπάιντεν: Ο «άνθρωπος των αγροτών», Τομ Βίλσακ για Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ

Μπάιντεν: Ο «άνθρωπος των αγροτών», Τομ Βίλσακ για Υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ
Reuters

Ο Τζο Μπάιντεν επιλέγει για υπουργό Γεωργίας τον πρώην κυβερνήτη της Αϊόβα, Τομ Βίλσακ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μπάιντεν καταλήγει στον Βίλσακ, ο οποίος ηγήθηκε του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) υπό τον πρώην Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Τομ Βίλσακ έχει μακρά σχέση με τον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο και διετέλεσε σημαντικός σύμβουλος για αγροτικά θέματα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του.

Η επιστροφή του Βίλσακ στο Υπουργείο Γεωργίας εκτιμάται ότι επιδοκιμάζεται από τον τομέα Midwestern, δηλαδή της Μεσοδυτικές Πολιτείες, που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των βασικών καλλιεργειών, όπως το καλαμπόκι, η σόγια και το σιτάρι.

Η εκπρόσωπός του, Ρετζίνα Μπλακ, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση «καθώς δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση». Το γραφείο μετάβασης του Μπάιντεν δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό της επιλογής.

Οι αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ επλήγησαν από τον εμπορικό πόλεμο του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα. Όμως, οι αγρότες των Μεσοδυτικών Πολιτειών έλαβαν, επίσης, ένα άνευ προηγουμένου ποσό άμεσων επιδοτήσεων σε αγροκτήματα από την κυβέρνηση Τραμπ, ακόμη και ως κίνητρο.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Βίλσακ είναι διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Συμβουλίου Εξαγωγών Γαλακτοκομικών.

Κυβερνήτης της Αϊόβα από το 1999 έως το 2007, ο Τομ Βίλσακ θεωρείται από τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς ως πολιτική ασφαλής επιλογή, χάρη και στην προηγούμενη εμπειρία του επί προεδρίας Ομπάμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις