Κόσμος

Μπαράζ απειλών για βόμβα στη Γαλλία – Εκκενώθηκαν Λούβρο, Βερσαλλίες και σιδηροδρομικός σταθμός

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία μία μέρα μετά τη δολοφονία ενός καθηγητή που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι ενός 20χρονου ο οποίος φώναζε «Αλάχου Ακμπάρ», ενώ δέχεται μπαράζ απειλών για βόμβες.

Η κατάσταση γίνεται απελπιστική για τους κατοίκους της Γαλλίας και τους τουρίστες, καθώς οι απειλές για βόμβες πέφτουν βροχή… Ήδη το πρωί εκκενώθηκε το Λούβρο, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών και ένας σιδηροδρομικός σταθμός μετά από φόβους για ύπαρξη βομβών.

Εκατοντάδες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ βίντεο με τουρίστες να απομακρύνονται από το διασημότερο μουσείο της Γαλλίας, το Λούβρο, έκαναν το γύρο του διαδικτύου. 

Λίγο αργότερα, παρόμοια ήταν η κατάσταση που διαμορφώθηκε και στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών. Όσοι θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλειώδες ανάκτορο κλήθηκαν να το εγκαταλείψουν άρον άρον.

Σχεδόν την ίδια ώρα, ένα ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού. Ο σταθμός Gare de Lyon χρειάστηκε να εκκενωθεί κι αυτός.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι αρχές της Γαλλίας είναι σε ετοιμότητα. 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837