Site icon NewsIT

“Μπαρούτι” ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ! “Σκάνδαλο” η δίωξη των μπράβων του

01.09.2017 | 10:42
Ο Ερντογάν μιλάει στους δημοσιογράφους

Έξαλλος έγινε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την απόφαση να ασκηθούν διώξεις τους άνδρες της ασφάλειάς του για τον ξυλοδαρμό Κούρδων και Αρμένιων διαδηλωτών στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Μάιο. Και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε σκάνδαλο την απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης να απαγγείλει κατηγορίες σε 12 μέλη της προσωπικής του φρουράς.

Οι μπράβοι του Ερντογάν κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτών έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Τα επεισόδια έγιναν λίγο μετά την πρώτη συνάντηση του Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν με προστάτευσαν»

«Είναι σκάνδαλο», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή για τη μουσουλμανική γιορτή Άιντ αλ Άντχα.

«Είναι μια σκανδαλώδης απόδειξη του πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον προστατεύσουν από μέλη του PKK. Είπε δε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την επόμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Τίλερσον: Είναι μήνυμα

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον κάποιων μελών της φρουράς του Ερντογάν στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ «δεν ανέχονται πρόσωπα που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό και τη βία για να φιμώσουν την ελευθερία του λόγου και τη νόμιμη πολιτική έκφραση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Υπό το βλέμμα του

Στις 16 Μαΐου, 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, όταν μέλη της φρουράς του Ερντογάν επιτέθηκαν εναντίον Κούρδων διαδηλωτών.

Όλα έγιναν υπό το βλέμμα του ίδιου του Ερντογάν. Τα επεισόδια ξεκίνησαν την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στην πρεσβεία.

Υπήρξαν μάλιστα και υπόνοιες πως ίσως να ήταν ο ίδιος ο Ερντογάν που έδωσε την εντολή. Το σίγουρο είναι πως δεν έκανε τίποτα για να τη σταματήσει. Απλά κοίταξε και μπήκε στην πρεσβεία.

Η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη στους διαδηλωτές οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια, συνδέονταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Ο διοικητής της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας χαρακτήρισε το επεισόδιο βίαιη επίθεση εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version