Κόσμος

Μπέπε Γκρίλο για δημοσιογράφους: Είναι υπάλληλοι των κομμάτων

Ο Μπέπε Γκρίλο με κείμενό του στο προσωπικό του ιστολόγιο αμφισβήτησε την αυτονομία των ιταλών δημοσιογράφων.

«Είναι υπάλληλοι που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση για τα δυο μεγάλα κόμματα. Ο στόχος τους είναι να κατασπαράξουν δημοσίως (. . .) κάθε πολίτη που πρόσκειται σε εμάς ή έχει εκλεγεί με το Κίνημα Πέντε Αστέρων» (M5S), υποστήριξε ο Γκρίλο, αναφερόμενος κυρίως στους δημοσιογράφους της ιταλικής τηλεόρασης.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Time ο Ιταλός πολιτικός και δημοφιλής κωμικός ηθοποιός είπε εξάλλου ότι «αν αποτύχουμε, θα ξεσπάσει βία στους δρόμους. Ο μισός πληθυσμός της Ιταλίας δεν αντέχει άλλο».

Ο επικεφαλής του M5S είπε ακόμα πως «αυτό που επιθυμεί με το κίνημά του, είναι το 100% της βουλής και της γερουσίας κι όχι το 20% ή το 30%. Όταν αυτό συμβεί, οι πολίτες θα γίνουν κράτος και τα Πέντε Αστέρια δεν θα έχουν πλέον λόγο ύπαρξης».

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης της πολιτικής κρίσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο είπε σήμερα ότι «θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, έως την τελευταία ημέρα της θητείας του, έστω και αν κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να φωτίσεις ένα ομιχλώδες τοπίο».

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, η νέα δήλωση Ναπολιτάνο επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται τελικώς να παραιτηθεί νωρίτερα από την κανονική λήξη της θητείας του (15η Απριλίου), ούτε να δεχτεί να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα.

Διαβάστε

Μπερσάνι: Δεν κάνω κόρτε στον Γκρίλο αλλά…

Γκρίλο: Δε στηρίζω κυβέρνηση τεχνοκρατών

Τα τρία επικρατέστερα σενάρια για την πολιτική κρίση στην Ιταλία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
Ο γιος του Χάφταρ επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βεγγάζης – Μια κίνηση με νόημα μετά τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία
Μετέφερε το μήνυμα ότι όσα έγιναν χθες δεν στρέφονται κατά της Ελλάδας - Ο Αλ Σαντίκ Χάφταρ αποτελεί στενό πολιτικό σύμβουλο του πατέρα του
Ο Χαλίφα Χάφταρ 3