Κόσμος

Μπέρμποκ: «Ο Πάπας Φραγκίσκος αγωνίστηκε για τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα – Η φωνή του θα λείψει»

Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών έκανε σχετική ανάρτηση στα social media

Ο Πάπας Φραγκίσκος απεβίωσε σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2025) σε ηλικία 88 ετών και αρκετοί ηγέτες χωρών και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως για παράδειγμα η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον θάνατο του Ποντίφικα.

«Η φωνή του θα λείψει», γράφει η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σε μήνυμά της στο social media ενώ πρόσθεσε στην συνέχεια πως ο Πάπας Φραγκίσκος «παρενέβη και αγωνίστηκε για τα κοινωνικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η ίδια τόνισε ακόμα: «Ερχόταν από την “άλλη άκρη του κόσμου”. Παρενέβη, αγωνίστηκε για τα κοινωνικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα και προκάλεσε επανειλημμένα την Εκκλησία του».

Τέλος, επισήμανε πως: «Το μήνυμά του ήταν για το “εδώ και τώρα”, ακόμη και αμφιλεγόμενο κάποιες φορές και δεν περιορίστηκε ποτέ μόνο στα ποιμαντικά ζητήματα. Η φωνή του θα λείψει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ