Κόσμος

Μπλερ για Brexit: Είναι μια απόφαση που θα έχει τεράστιες συνέπειες

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ δήλωσε πως η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ πιθανόν να ασκήσει πίεση για τη διοργάνωση ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

“Είναι μια απόφαση που θα έχει τεράστιες συνέπειες”, δήλωσε σήμερα ο Μπλερ στο Sky News.

“Θα υπάρξει αυξημένη πίεση για ένα άλλο δημοψήφισμα στη Σκοτία κάτω υπό διαφορετικές περιστάσεις από εκείνες υπό τις οποίες διεξήχθη το προηγούμενο δημοψήφισμα (το 2014)”.

Ο Μπλερ είπε ακόμη πως οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ δεν θα επιλύσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παγκοσμιοποίηση.

“Αυτή είναι η τραγωδία… αυτό που θα ανακαλύψουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Θα ανακαλύψουμε ότι αυτό που ο κόσμος νόμιζε ότι επρόκειτο να είναι μια απάντηση σε αυτά τα προβλήματα στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μια απάντηση”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού