Κόσμος

Μπόικο Μπορίσοφ: Αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτος για διαφθορά, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, μετέδωσε η τηλεόραση της χώρας.

«Ήταν βάναυσο και απογοητευτικό, επιστρέψαμε στον κομμουνισμό», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δεν του ασκήθηκε δίωξη.

«Μπήκαν στο σπίτι μου ενώ δειπνούσαμε. Δεν βρήκαν τίποτα και όταν νόμιζα ότι θα έφευγαν, μου είπαν, αμήχανα: Πρέπει να σας συλλάβουμε», αφηγήθηκε ο 62χρονος πολιτικός.

Η εισαγγελία δεν έχει εκδώσει ακόμη καμία ανακοίνωση για την υπόθεση αυτή.

Ο Μπορίσοφ συνελήφθη στο πλαίσιο μιας μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, την οποία διέταξε το υπουργείο Εσωτερικών, «σε σχέση με 120 υποθέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας», αλλά χωρίς τη συνεργασία των εθνικών εισαγγελικών αρχών. Δύο μέλη του συντηρητικού κόμματος GERB του Μπορίσοφ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βλαντισλάβ Γκοράνοφ, τέθηκαν επίσης υπό κράτηση.

Ο συνήγορος του Μπορίσοφ, Μένκο Μένκοφ, έκανε λόγο για «αυθαίρετη» απόφαση. Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του GERB διαδήλωσαν νωρίς το πρωί στο κέντρο της Σόφιας

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Άσεν Βασίλεφ, ο Μπόικο Μπορίσοφ θεωρείται ύποπτος ότι δωροδοκήθηκε από τον μεγιστάνα των τυχερών παιγνίων Βασίλ Μπόικοκ, με αντάλλαγμα την επιστροφή φόρου. Ο επιχειρηματίας, που έπεσε σε δυσμένεια στις αρχές του 2020, εξήγησε την Πέμπτη σε ανάρτηση στο Facebook ότι περιέγραψε την κομπίνα στην ευρωπαϊκή εισαγγελία.

Η ευρωπαϊκή εισαγγελία, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο.

«Πρόκειται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος», είπε ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα επιδεικνύει «μηδενική ανοχή» απέναντι στη διαφθορά στη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν υπάρχουν πλέον άτομα που δεν τα αγγίζει κανείς», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελληνορθόδοξος ένα από τα θύματα στη Συρία: «Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον σκότωσαν, μετά 4 ώρες πήραμε τη σορό του»
«Το πτώμα του πατέρα μου έμεινε στο δρόμο και δεν μπορέσαμε να το φτάσουμε γιατί έκλεισαν το δρόμο και δεν άφησαν το ασθενοφόρο να φτάσει για να σώσει τον κόσμο» λέει ο γιος του θύματος
Μαίνονται οι μάχες στη Συρία
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Δεξαμενόπλοιο τυλίχτηκε στις φλόγες μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα
Απειλές Τραμπ μετά τη σύλληψη φιλοπαλαιστίνιου ηγέτη φοιτητικών κινητοποιήσεων: «Θα υπάρξουν και άλλες»
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαχμούντ Χαλίλ, του Παλαιστίνιου φοιτητή που συμμετείχε στις περσινές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ