Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Δεν έχει πνευμονία, δεν υποστηρίζεται μηχανικά η αναπνοή του

Η Ντάουνινγκ Στριτ "μίλησε". Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, 20 ώρες μετά την απόφαση να μπει στην Εντατική.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται θεραπεία με οξυγόνο αλλά δεν έχει διασωληνωθεί ούτε και έχει πνευμονία. Η Ντάουνινγκ Στριτ, από το βράδυ της Κυριακής όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού τα συμπτώματα του κορονοϊού δεν έλεγαν να υποχωρήσουν, είναι φειδωλή στις ανακοινώσεις της. 

Μοιραία, οι εικασίες για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, δεν άργησαν. Ειδικά από τη στιγμή που ο Βρετανός πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στην Εντατική του νοσοκομείου St. Thomas στο Λονδίνο, με δύσπνοια και πυρετό. Κι ας έλεγε η Ντάουνινγκ Στριτ πως δυο ώρες πριν ήταν σε… καλή διάθεση και δούλευε. Η λέξη “πνευμονία” συνέχισε να ψιθυρίζεται, όπως και η λέξη “αναπνευστήρας”.

Click4more Δραματικές ώρες για τον Μπόρις Τζόνσον: «Προσευχόμαστε όλοι»

Από την πρώτη στιγμή που γινόταν γνωστό ότι ο Μπόρις Τζόνσον συνέχιζε, 10 μέρες αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, να έχει πυρετό, πολλοί θεώρησαν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει πνευμονία. Η Ντάουνιγκ Στριτ το διαψεύδει. Στην επίσημη ενημέρωση της Τρίτης, ο εκπρόσωπος της Βρετανικής κυβέρνησης είπε πως δεν υπάρχει ζήτημα να έχει ο Μπόρις Τζόνσον πνευμονία. 

Σημείωσε ότι η κατάσταση της υγείας του 55χρονου πρωθυπουργού της Βρετανίας ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Που είναι μεν θετικό, γιατί δεν έχει επιδεινωθεί, αλλά και αρνητικό γιατί δεν έχει βελτιωθεί. 

Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον, είπε ο εκπρόσωπος, είναι σε καλή διάθεση. Του χορηγείται η “συνηθισμένη”, όπως τη χαρακτήρισε η Ντάουνινγκ Στριτ, θεραπεία με οξυγόνο και ο 55χρονος πρωθυπουργός “αναπνέει χωρίς καμία άλλη βοήθεια” και δεν έχει χρειαστεί αναπνευστήρα ή οποιαδήποτε άλλη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του. 

Η βρετανική κυβέρνηση είπε ουσιαστικά “thanks, but no thanks” στην προσφορά του Ντόναλντ Τραμπ να στείλει στη Βρετανία για τον φίλο του τον Μπόρις ένα πειραματικό φάρμακο. Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: “Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα από τις υπηρεσίες υγείας. Κάθε θεραπεία που λαμβάνει είναι απόφαση των γιατρών”. 

Με πληροφορίες και από Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα θα είναι 133 - Το απόγευμα της 7ης Μαΐου αρχίζει η ιστορική διαδικασία
Στο Κονκλάβιο, για την εκλογή του διαδόχου του αείμνηστου Πάπα Φραγκίσκου, πρόκειται να πάρουν μέρος 133 καρδινάλιοι, όλοι τους ηλικίας έως 80 ετών
Καρδινάλιοι 1
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Στη Σκωτία για την επέτειο του γάμου τους – Τα ασορτί σακάκια και το πανάκριβο ρολόι
Το ζευγάρι - που έφτασε με ελικόπτερο στο νησί- υποδέχτηκε ένα πλήθος περίπου 300 ντόπιων και τουριστών που ζητωκραύγαζαν στο πέρασμά του υπό τους ήχους γκάιντας
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον